A borús idő ellenére rendkívül vidám hangulatú estében lehetett részük a szombati operettgála nézőinek. A Makói Nyár programsorozat második alkalmán neves előadók szórakoztatták a teltházas közönséget; fellépett Oszvald Marika és a város szülötte, Szilágyi Éva is.

Szabó Anita – Makó

A szombat esti műsor igazi csemegét kínált a vendégeket, ízelítőt adva az operett sokszínűségéből. A Valcer Kamarazenekar és az Operett Show Tánckar előadásával gazdagított mintegy kétórás produkció egy virtuális utazást is jelentett. A dallamokon és színes látványelemeken keresztül Amerika, Párizs, Bécs és hazánk mulatóinak világa elevenedett fel a kiváló fellépők tolmácsolásában. – Nem csak énekesként, hanem mint az egyik főszervező is debütálni fogok a Hagymaház szabadtéri színpadán, ezért kellőképpen izgulok. Nem könnyű feladat volt több mint negyven ember munkáját összefogni, de szerencsére kiváló a csapat és öröm volt együtt a próbák folyamata. A makói közönség ma este egy külön, erre az alkalomra összeállított gálát fog látni a legnépszerűbb operett dallamokból – avatott be a részletekbe Szilágyi Éva, aki ezúttal primadonna számokkal örvendeztette meg szülővárosának tagjait. A két felvonásos, látványos előadás sztárvendége

DSCF0072

Szilágyi Éva duettben.

Oszvald Marika Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, operett énekes volt, aki nem először lépett fel a Hagymaház színpadán. A rendkívül népszerű művésznő a tőle megszokott energiával és vidámsággal táncolt, énekelt. – A közönség szeretete mindig felvillanyoz és erővel tölt el, valamint az is, hogy fiatal tehetségekkel dolgozhatom. Az operett az életörömről, a szépről, az álmokról szól, arról, hogy a végén a jó mindig elnyeri a jutalmát, és ezzel könnyű azonosulni a felnőtteknek. Gyermekkoromban a fantáziám annyira kifejlődött a meséken keresztül, hogy ez a műfaj vált az életemmé – tudtuk meg a gála sztárvendégétől, a Fővárosi Operettszínház tagjától. A fergeteges sikerű esten még Pohly Boglárka, Kurkó József és Turpinszky Gippert Béla művészek szórakoztatták a közönséget.

DSCF0068

Oszvald Marika.

Évtizedes múltra tekint vissza Makón a júliusi, szórakoztató esték hagyománya. A programsorozat még 2005-ben indult el azzal a céllal, hogy tartalmas kikapcsolódást nyújtson a helyi és kistérségi lakosoknak, sőt a településre látogató külföldi látogatóknak is. Négy éve Makói Nyár neven rendezik meg a zenés alkalmakat.

DSCF0080

– Mindig törekszünk arra, hogy közismert és népszerű előadókat hívjuk meg, akiket örömmel lát a közönség. Fontos szempont még a változatosság, hogy minél több műfajból lehessen válogatni, így az idei kínálatban az operett, a klasszikus- és popzene, valamint a musical rajongói is találnak kedvükre valót. A városban az idei esztendő a Hírös Makaiak éve, ezért helyi származású előadók is vannak a visszatérő kedvencek között, ami nagy büszkeség számunkra. Múlt héten koncertezett nálunk Szentpéteri Csilla és most Szilágyi Éva fog fellépni – tudtuk meg Zsámboki Erikától, a szervező Hagymaház igazgatójától.

DSCF0045

A júliusi, szombat esték programjai tovább folytatódnak; 23-án Rúzsa Magdi ad koncertet, 30-án a Hello, Dolly! musicalt tekinthetik meg az érdeklődők.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest