Először rendeztek disznóvágást Földeákon a helyi öregfiú csapat tagjai. Az elkészült finomságokat a focisták és családtagjaik készítették a jövőben hagyománnyá váló eseményen.

Báthory Anikó – Földeák

A község öregfiú-focistái ma reggel disznót vágtak a helyi művelődési ház udvarán. Az esős idő ellenére jó hangulatban telt az állat feldolgozása és elkészítése az egész napos programon.

– 5 óra óta itt vagyunk, készülnek a hagyományos ételek: hurka, kolbász, hagymás vér, toros káposzta, pörkölt, szalonna és sült hús – meséli Szalai Róbert, az esemény kezdeményezője. – Molnárné Kati néni nevelte nekünk a disznót. A vágáson a csapat fele tudott csak jelen lenni, de napközben a többiek is eljönnek a családjukkal együtt.

A képből galéria nyílik.

A helyi öregfiúk – akik egyébként nem is olyan öregek, harmincas-negyvenes éveikben járnak –, minden csütörtökön összegyűlnek rúgni a bőrt, amit közös vacsora követ. Főztek már tyúkot, birkát, valamint kenyérlángost is készítettek. Idén azonban úgy döntöttek, levágnak közösen egy disznót Varga Imre szakács segítségével. Ami a máról megmarad, a közös edzések után fogják elfogyasztani. Az eseményre Tóth Imre alpolgármestert, iskolaigazgatót is meghívták, aki a csapat trénere volt.

Szerettek volna egy négycsapatos focitornát is rendezni, ám a meghívott vendégeknek nem felelt meg az időpont. A közös disznóvágás azonban olyan jól sikerült, hogy úgy döntöttek, ezentúl minden évben megismétlik.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest