Makó Sport

Bence a makói Cristiano Ronaldo

Borbély Bence Boldizsár, az u-14-es Maros-menti UFC csatára kitűnő idényt tudhat maga mögött. Csapatával bajnoki címet ünnepelhetett, sőt hazai gólkirály s a bajnokság második legtöbb találatot szerző játékosa lett. (A képen a hátsó sor közepén.)

Albert Barbara – Makó

Borbély Bence Boldizsár 4 éves kora óta focizik, 3 éve pedig versenyszerűen űzi a sportágat.

– Apátfalván kezdtem a labdarúgást, a 2015/2016-os szezonban kerültem a makói csapatba. Örülök, hogy itt játszhatok, hiszen bajnokok lettünk. Ráadásul kiváló edzők Botlik Róbert és Erdélyi Mátyás irányítása alatt fejlődhettem – árulta el a sportoló.

Az ifjú játékos 16 meccsen 43 gólt lőtt, ami korosztályos szinten kiemelkedő. A csapatból a legtöbb találatot szerezte, a bajnokságban pedig másodig helyen végzett a góllövő listán.

13559185_1210212499013279_4742654769415457412_o

– Örülnék, ha jövőre én lehetnék a bajnokság gólkirálya s mindent megteszek ennek érdekében. Jó helyzetfelismerő képességgel rendelkezem. A feladatom, hogy befejezzem a támadásokat, gólt fejeljek, vagy tizenegyest rúgjak – tette hozzá.

A makói csapat 20 mérkőzésből 19-szer győzött és csak egy vereséget szenvedett az idényben. A labdarúgók 147-szer találtak be a hálóba és csupán 16 gólt kaptak. A Talent programnak köszönhetően az utánpótlás labdarúgók sokat fejlődtek.

– Gyorsaságban és mentalitásban kell még erősödnöm. A siker kulcsa, hogy jól megértjük egymást a társakkal, nagyon összetartó a csapat – mondta a focista.

A fiatal tehetség kispályás tornákon is indul s a tőle telhető legjobbra törekszik. Kedvenc játékosa Cristiano Ronaldo és egyszer szeretne a nyomdokaiba lépni. Célja, hogy sikeres futballista váljon belőle és egy nagy csapatban is bizonyíthasson a jövőben.