Félszáz orosz úszó volt a makói Grand Hotel Glorius vendége kilenc napig. A szálloda gondosan ügyelt rá, hogy olyan ételeket kapjanak, amik egészségesek, finomak és táplálóak. 

Major Zsuzsanna – Makó

– Reggelire zabpelyhet kértek, ebédre a szénhidrát dús finomságokat tálaltunk nekik, hiszen a versenyzéshez szükséges a megfelelő energia. E mellett rengeteg gyümölcsöt fogyasztottak. Nagyon jól érezték magukat nálunk – nyilatkozta portálunknak Rosta Enikő, a Grand Hotel Glorius marketing vezetője.

13613133_1647092605611480_3656061455025175005_o
Fotó: Vas Szilveszter

Ahogy a fotón is jól látszik, a csapat széles mosollyal állt a kamerák elé. A szobákban megfelelő elegancia mellett, kényelmesen, nyugalomban tudtak pihenni. Hónapokkal ezelőtt bejelentkeztek, 55 fővel érkeztek a városba. Július 6. és 11. között minden nap átbuszoztak Hódmezővásárhelyre a 43. Aréna Arena Junior Úszó Európa-bajnokságra, ahová negyvenhét országból csaknem 750 versenyző érkezett.

A július 6-10-e között zajló versenysorozatot Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője, Gyárfás Tamás, az Európai Úszó Szövetség (LEN) kincstárnoka, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Gyurta Dániel olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok magyar úszó nyitott meg a Gyarmati Dezső Sportuszodában.

Fotó: EMMI
A verseny jelentőségéről szólva az államtitkár hangsúlyozta: számtalan bajnokunk ért el kimagasló sikereket a korosztályos Eb-ken, így ki lehet jelenteni, hogy az itt elért helyezések már árulkodnak arról, kikből válhatnak világklasszisok a jövőben, akiket akár már a 2017. évi, budapesti világbajnokságon is viszont láthatunk.
A kontinensviadal éremtáblázatán a magyarok öt arannyal, négy ezüsttel és három bronzzal a negyedik helyen végeztek.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest