1993-ban alakult meg a Happy Gang, azonban egy rövid szünet 2011-ben tértek vissza a magyar zenei iparba. A duó ott folytatja, ahol egykor abbahagyta: koncertről koncertre járnak és szereti a közönség…

Gajáta Fanni – Makó

A 1990-es évek egyik legsikeresebb hazai együttese lépett fel hétvégén a makói Retro Fesztiválon. A Happy Gang 6 évvel ezelőtt vágott újra bele a zeneiparba, azonban keveset hallani felőlük. Ahogy a duó tagjai elmondták: ez egy tudatos döntés számukra, ugyanis nem szeretnének a bulvárban szerepelni. Paréj Zoltánnal, Cory-val beszélgettünk.

– Miért döntöttetek úgy 2011-ben, hogy újra összeálltok?

– Az a lényeg, hogy az ember dolgozhat az élet ellen, de nem érdemes. Személy szerint én nem távolodtam el a zenétől, folyamatosan dolgoztam – például a Tibor vagyok, de hódítani akarok filmhez a másik zenekarommal írtunk egy zenét -, de ez sokkal inkább egy háttérmunka volt. Emellett igyekeztem elsajátítani ennek a zenei tevékenységnek a kapcsolódó ágazati: például a grafikát, a videózást, de akár menedzsmenti kérdéseket. Ezekre  1993 és 2000 között nem volt lehetőségünk . Akkor egy egész iparág állt mögöttünk.

DSC_6479

– Itt vagyunk a Retro Fesztiválon, mennyire érzitek magatokat retronak?

– Azt szoktunk erre mondani, hogy ezt nem mi döntjük el. Ami benne van az éterben, az egy komplex dolog, mert sokféle tényezőből áll fenn, hogy mi mit jelenthetünk. Benne van, persze az is, hogy mit gondolunk magunkról, de nem címkézzük fel magunkat. A repertoárunk nagyon színes, a rocktól az elektronikus zenéig.

– Mennyit változtak a zenéitek? Mármint az 1990-eshez képest?

– Ezt majd mindenki maga dönti el. A lényege nem változhat, illetve a nevünk is kötelez. Én mindig azt mondtam, hogy a Forma 1-ben voltunk pilóták és nem gondolhatunk magunkra rallysként vagy gokartosként. Nekünk a legmagasabb szinten kell gondolni önmagunkra, ugyanis így vagyunk az emberekben, ez az elvárás és önmagunkat is így tudjuk beleadni.

 

DSC_6473

– Milyen zenékkel készültetek a makói közönségnek?

– Külön így nem készültünk, ugyanis úgymond egy six-pack parti hétvégénk van, azaz a hétvégén hat bulink is lesz. Ez azt is jelenti, hogy nekünk egy kigyúrt történettel kell készülnünk, jönni, hiszen teljesítenünk kell.

– Miben másabb a mai közönség, mint a régi?

– Hál Istennek a közönség, nem sokat változik, csak a környezet változik, ugyanis az emberi jellem állandó. Hihetjük azt, hogy ezelőtt 10 évvel menők voltunk, vagy 10 év múlva menőbb emberek lesznek, de ez nem így van. Szívtől szívig tart az út, ezért mindegy, hogy kettő vagy nyolcezer ember előtt játszol. De szívből kell jönnie. Ha nem hozol semmi a közönségnek, te sem kapsz tőle semmit.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest