Nem kapta meg a Makó névhasználati engedélyt a Sándor Móricz Lovas Egyesület nevében azt kérő Kiss Attila (a Jobbik makói szervezete elnöke, a párt megyei közgyűlési képviselője) a makoicsipos.com és a makoma.hu domain névhez. De az ügy nem ilyen egyszerű.

Korom András – Makó

A kérelmekkel kapcsolatos előterjesztés szerepelt a legutóbbi bizottság előtt a város honlapján közzétett napirendjei között, majd ezt levették, s végül a testület sem tárgyalta.

Mint azt Bálint-Hankóczy Beatrix jegyző portálunknak elmondta, az előterjesztésnek nem is kellett a testület elő kerülnie, azt saját hatáskörben az ügyrendi és pénzügyi bizottsága tárgyalta. A grémium végül úgy döntött, hogy elutasítja a Makói Csípős és a Makó Ma névhasználati kérelmét, azaz nem járul hozzá, hogy azokban szerepeljen a város neve. Az előterjesztésben egyébként az engedélyezi és a nem engedélyezi variáció is olvasható volt.

– Az önkormányzat tavaly októberben vette észre, hogy elindult a Makói Csípős portál. Miután egy 2003-as helyi rendelet szerint a Makó név használatához az önkormányzatnak hozzá kell járulnia, ezért még október 19-én küldtünk egy, a névhasználati kérelemmel kapcsolatos levelet. Erre azonban a megszabott határidőre nem, csak fél évvel később, idén májusban érkezett válasz – mondta Bálint-Hankóczy Beatrix. A jegyzője hozzátette, az ügyrendi és pénzügyi bizottság elutasító határozatának azonban nincs semmiféle szankciója.

A helyi Jobbik szócsövének számító Makói Csipős működése csípi a városvezetés szemét, hiszen ez a portál volt az, mely először közzétette azt a fotót, melyen az látszott, hogy az akkor csak a polgármester által vezethetett városházi Ford a gimnáziumi parkoló rokkantaknak táblával jelzett és felfestett parkolóhelyén áll. A Csípős óta számos alkalommal jelentetett meg a városvezetést vagy az önkormányzati cégeket csipkedő cikkeket. Így munkatársait egy ideje már nem is hívják sajtótájékoztatókra, illetve a városi intézmények vezetői sem nyilatkozhatnak nekik. A Makó Ma ugyan önálló portálnak indult, ám mára gyakran jelennek meg rajta a Makói Csípőstől egy az egyben átvett anyagok, azaz úgy tűnik, annak kistestvéreként próbál egy más korosztályt megszólítani.

– A Sándor Móricz Lovas Egyesület egy civil szervezet, a Jobbik pedig politikai párt, így nincs közül egymáshoz. Igaz mindkettő elnöke Kiss Attila, igaz az előbbi személye hamarosan változni fog – mondta portálunknak Zeitler Ádám. A Jobbik települési képviselője hozzátette, nem tagja a kérelemben állást foglaló hozó bizottságnak, viszont ő is látta az elutasításról szóló értesítésüket.

Zeitler Ádám (akit azért hívtunk fel, mert Kiss Attilát nem tudtuk elérni) úgy tudja: az önkormányzat a tavaly októberi levelét az egyesület korábbi csanádpalotai címére küldte, annak ellenére, hogy a bírósági iratokban már akkor sem az szerepelt. Ráadásul azt a levelet át is vette ott valaki. Aztán idén már a helyes, Kossuth utcai címre érkezett a levél, erre született meg a kérelem.

Zeitler Ádám szerint mindez csak egy politikai játék része, ahogy az is, hogy a Széchenyi téri, a várostól bérelt iroda zászlótartójára kitűzött jobbikos zászlók eltávolítására is felszólította a pártot az önkormányzat. Azzal az indokkal, hogy a Jobbik csak az irodát bérli a várostól, a zászlótartó pedig nem az iroda, hanem az épület része, így azt nem használhatják. Persze a zászlókat nem vették le, várják, hátha az önkormányzat teszi meg azt helyettük.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest