A városban két helyen alakítottak ki hulladéklerakó szigetet. Az egyik Bajcsy-Zsilinszky lakótelepen található, a másik a Sárgaházak mögé került. A zöld színű ketrecekbe kerültek a gyűjtőedények, melyekben szelektíven lehet elhelyezni a hulladékot .

Gajáta Fanni – Makó

A normális, esztétikus és kulturált körülmények közötti hulladékgyűjtés céljából telepítettek – próbaszerűen – hulladéklerakó szigeteket a Bajcsy-Zsilinszky lakótelep, illetve a Szegedi utca és a Posta utcai lakótelep lakosai számára.

DSC_5935

– Szeretnénk több ilyen boxot létrehozni, ha a városban élőknek elnyeri a tetszését és mindenki elégedett lesz vele – mondta Czribus Gábor alpolgármester. A zöld alapon fehér falevél mintás ketrecek zárható ajtói jelenleg nyitva vannak. – Egyelőre nem szeretnénk őket bezárni, ugyanis egy része nyilvános szelektív hulladékgyűjtő sziget.

Toldi János képviselő körzetében helyezték ki a másik gyűjtőszigetet. A képviselő elmondta, örömmel fogadta a kezdeményezést és szeretné, ha a hulladék a megfelelő gyűjtőedénybe kerülnének.

DSC_7682

– Mivel az én választókerületemben van a Bajcsy lakótelep, megtiszteltetésnek érzem, hogy ide is helyeztek el egyet – tette hozzá Toldi János. Emellett felhívta a lakosság figyelmét, hogy a szigetek nem a kommunális hulladékok, azaz a közönséges háztartási szemét elhelyezésre alkalmasak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest