Hírek Kék hírek Makó Színes

Videón mutatjuk, melyik út egyirányú a Maros-parton

A szabályok betartását felügyelő őrt is kirendeltek az utcához. A táblákat kitették, most már érdemes figyelni.

Major Zsuzsanna – Makó

A Maros- parton ingatlannal rendelkezők kérték, Toldi János képviselő pedig intézkedett. Még egy  fehér leplet is kerítettek a hétfőtől egyirányúsított, strandra vezetőút út táblájának leleplezéséhez. Kisvideónkban kiderül kik, miért kérték, és igen, beletettük a nagy leleplezést is.

httpss://www.youtube.com/watch?v=pHn5oWeWvS0

A strandig minden változatlan. Az szeg közlekedési szabályt, aki a megszokott módon egyszerűen visszafordul az útra, ez lett most tilos. Most már a volt MTV üdülő felé hajtva kell autóval közlekedni, a strandra érkező úttal párhuzamosan.

Tavaly januárban hat témában nyújtott be javaslatot a helyi önkormányzathoz a Maros-parti Baráti Kör, azok az emberek, akiknek itt van ingatlanuk. Ők kérték azt is, hogy legyen egy közmunkás, aki figyel, segít a rendre. A lakó-pihenő övezet kialakítása volt még a kívánságuk, valamint az egyirányúsítás. Rendeleti szabályozást és a szemét elhelyezést szeretnék még megoldani.

IMG_1590

Fejsze Mara akinek vendéglátó egysége van a strand környékén, azt mondta, ő is örömmel vette a kezdeményezést. – A turistacsoportok gyalogosan jönnek, és a kétirányú forgalomhoz ez keskeny nyomvonalú út, a gyerekek is biztonságban lesznek. Nekem ugyan most egy pici kerülővel kell kimennem az üzletemből, de ennyit megér – mondta.

Rákóczi Ferenccel a strand felé menet találkoztunk, azt mesélte sokszor biciklizik erre. – Nagyon keskeny az út, össze- vissza járkálnak kocsival, sokszor leszorítják az embert. Biztos, hogy jobb lesz ezután!

Szűcs János, a Városgazdálkodási Nkft műszaki vezetője elmondta, hogy nekik a négy tábla és három kiegészítő tábla kihelyezése volt a feladatuk. Arra hívta fel a figyelmet, hogy a kerékpárosoknak megengedi a kiegészítő tábla a behajtást. Így érdemes figyelni rájuk!

 

2 Responses

  1. Javaslom,hogy mindenkit tiltsanak ki és csak az ott átmenetileg használók járjanak be.És természeetesen a kezelését is a közműveknek és utaknak az összes költségeivel.Én azt hittem,60 évig ez köz terűlet és eddig zavar mentes volt a le jutás.Már egyesek kinjukban mindent ki találnak és a képviselők az ellentétes véleményt meg sem hallgatják.Hoffi csókoltassa őket

  2. Valószínűleg a szándék jó volt. Az új helyzet megérdemelt volna még néhány táblát. Kár, hogy az új forgalmi rend bevezetésével (a szabályok által megengedett) parkolási lehetőségek számát nem növelték. A strand és kalandpark parkolója elégtelenül kicsi. Az egyirányúsítással még kevesebb autó parkolhat a közelben. Sajnos.

Comments are closed.