Galéria Hírek Makó Színes

Szétrobbantotta a színpadot a The Garde Makón!

Igazán zúzós bulit hozott össze szombaton a The Garde Makón. A srácok bebizonyították, mit nekik 15 év szünet, hatalmas erő van még bennük! Galériával!

 Major Zsuzsanna – Makó

Botos Tibor (ének, szöveg, gitár), Himer István (basszusgitár), Patarcsity Ádám (gitár), Prágai Krisztián (dob). Ez a The Garde jelenlegi felállása. Itt van négy név, amit érdemes megjegyezni. A The Garde az elkövetkezendő időszak új pop-rock bandája lehet. Ha ez idén csak egyetlen nagy visszatérő zenekarról beszélünk, akiknek nagy népszerűséget jósolhatunk, akkor ők biztosan azok. Nem csak helyben, de országosan is visszaránthatja őket a koncertszínpadokra az, amit szombaton Makón műveltek.

DSC_0690

A zenekar 25 évvel ezelőtt alakul, és nagyjából 15 évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy újra együtt láthassuk őket. A jelenlegi felállásban Ádám az új tag. A dolgos hétköznapok, a családi élet és az utazások miatt eddig nem tudták összeegyeztetni a zenét a magánélettel, és mindannyiukat másfelé sodorta a szél. Szombaton este a Kelemen-házban zenéltek, vendégzenekar a szegedi Vacsora Zsuzsival volt.

DSC_0642

Talán kellett is ez az idő, ahhoz, hogy a hazai zenei piac is éppen így tudja a The Garde-ot fogadni, ahogyan most áll. Hiszen, amit eddig alternatív zenének hívtunk, az ma már populárisként szólhat a hazai rádiókban. A The Garde ugyan anno második lett egy országos tehetségkutatóban, és Kispálék-hoz vagy a Magna Cum Laude-hoz is hasonló karriert jósoltak nekik, talán nem véletlen, hogy a sok hazai és nemzetközi fesztiválfellépés után mégis megpihentek. Nem ők nem voltak kész, inkább a közönség.

httpss://www.youtube.com/watch?v=SbqGvuzTjYQ&feature=youtu.be

A dalszövegek, a zene, az ének, és úgy egyben az egész ÁTJÖN. A dalok témái is passzolnak a hétköznapjainkhoz. Jól érezhető, hogy nem akarják megmenteni a világot, inkább csak arra vágynak, hogy kimondhassák azt, ami sokunk nyelvén ül adott szituációkban.

httpss://www.youtube.com/watch?v=x27B2-86tek

Fogyasztható szimbolika, igazi, tökös rockzene, popos, néha fejet rázós, máskor ugrálós ritmusok. A három gitár néha igazi kemény vonalat tol a lágyabb hangok mellé. Szóval, jelentjük: a The Garde megérkezett! Koncertgaléria ebből a képből lapozható:

navigate_before
navigate_next