Makó Sport

A csapatépítés a női kézisek célja

A Makói KC 4. helyezett lett a 2015/2016-os idényben. A csapat a következő szezonban is szeretne bizonyítani, tehát megcélozza a dobogót.

Albert Barbara – Makó

A makói női kézilabda csapat az elmúlt idényben a 4-6. helyet tűzte ki hivatalosan. A lányok elérték a céljukat és szép eredménnyel koronázták meg az éves teljesítményüket és kitartásukat.

– Nem sok hiányzott a dobogóhoz, de a sérüléshullám meglátszódott a rangadókon nyújtott teljesítményen. Összeállt a csapat, a védekezés, átlagosan 21 gólt kaptunk meccsenként. Úgy gondolom, ez belefér még NBI-es szinten is. Kapusposzton sem vagyunk gyengék, ráadásul Kozserán Krisztina visszatér hozzánk – értékelte az elmúlt szezont Nagy János Miklós vezetőedző.

DSC04252

A kézilabdások tartottak egy összejövetelt, ahol értékelték az éves teljesítményt, és elköszöntek a régi játékosoktól. A lányok a pályán kívül is egyre összetartóbbak sorstársakká, barátnőkké váltak.

– Meghívtam a csapatot a Balaton-felvidékre. Túráztunk, kerékpároztunk, különféle kulturális és szabadidős programokat szerveztünk – tette hozzá.

kézi1

Az edző elárulta, hogy az első három havi felkészülési terv már kész, szerepel benne egy Hagymafesztiválhoz kapcsolódó torna. A felújított városi sportcsarnokban a hazaiak mellett a Tatabánya, a Hévíz és egy Szeged környéki csapat csapna össze, ünnepélyesen elbúcsúztatnák a távozó játékosokat és bemutatnák az újakat.

– Fontos, hogy felkészülési tornákon is részt vegyünk, a monoton edzéseket, alapozást szakmai tartalommal töltsük meg. Tervezünk Keszthely térségébe egy edzőtábort, de sajnos anyagilag megterhelő, ezért minden támogatást szívesen fogadunk – mondta a tréner.

Természetesen a lányok felkészülési listájáról a szokásos úszás, futás, erőnléti edzések sem fognak hiányozni. A nyáron a csapat egy kenu- és egy kerékpártúrát is szervez a térségben.

DSC02454

– A következő idényben 4-5 junior korú játékost szeretnénk beépíteni a csapatba. Nagyon komoly szakmai munkába kezdünk, és a célunk, hogy a fiatalok minél előbb integrálódjanak. Fontos a testnevelés tanárokkal a kapcsolattartás, hiszen hihetetlen sok ifjú tehetség él Makón és a kistérségben – számolt be Nagy János Miklós.

A serdülőkkel Kozserán Beáta, az ifikkel pedig Draxler Orsolya foglalkozik. A felnőtt játékosok példát mutatnak, hogy érdemes akár tanulás vagy éppen munka mellett űzni a sportágat. A vezetőedző elmondta, örülne, ha minél több szülő felkeresné őket, hiszen az utánpótlásé a jövő.

A lányok továbbra is várják a szurkolók és a Lángszórós Alakulat biztatását, mert mindig fantasztikus hangulatot teremtenek a sportcsarnokban.