Befejeződött a 44. Országos Honismereti Akadémia, amelynek Makó adott otthont. Az ötnapos rendezvénysorozatot professzor dr. Balogh Elemér előadása zárta. Jövőre Sárospatak rendezheti meg az akadémiát.

Gajáta Fanni – Makó

A Honismereti Szövetség minden évben más megyében rendezi meg az országos akadémiáját. Mivel Csongrád megyében utoljára 20 évvel ezelőtt jártak, illetve a makói honismereti klub nagyon aktív, ezért választották idén Makót helyszínül.

DSC_6405

A rendezvénysorozatra közel 200 vendég érkezett az ország számos pontjáról és a határokról túl is. Az honismeret kedvelőnek számos érdekes programmal készültek a szervezők: emlékfát ültettek a József Attila Múzeum kertjében, többféle előadást hallgathattak meg, illetve felfedezhették Csongrád megyét és a határon túli magyar városokat.

– A hazaszeretet helyben kezdődik a lokálpatriotizmussal. Ezért egy magyarnak is, – mint minden más nemzet fiának – először szülőföldjét, a szűkebb környezetét kell megismerni – fogalmazott Debreczeni-Droppán Béla, a Honismereti Szövetség elnöke.

 

DSC_2472

Az akadémia zárónapján Balogh Elemér előadását és Pál Lászlóné Szabó Zsuzsanna értékelését hallgathatták meg az érdeklődők, majd a vándor kopjafa átadására is sor került. Jövőre Sárospatak lesz Magyarország honismereti fővárosa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest