Pécskán, Aradon, Máriaradnán és Világoson is jártak a honismereti akadémia résztvevői csütörtökön. A hosszú utat Kiszomboron zárták, ahol a csapatot helyi önkormányzat látta vendégül.

Gajáta Fanni – Kiszombor

A 44. Országos Honismereti Akadémia résztvevői nem csak Csongrád megyét ismerhették meg, hanem a határon túli településeket is. Tegnap Pécskát, Aradot, Máriaradnát és a világosi ménesbirtokot is felfedezhették a honismeret kedvelői. A kirándulásra a kiszombori polgármester, Szegvári Ernőné is elutazott, akinek nem voltak ismeretlenek a helyszínek.

DSC_6382

– Nagyon jól éreztük magunkat, nagyszerű csapat volt, de nagyon elfáradtunk – árulta el a polgármester. – Sok élménnyel is gazdagodtunk, főleg azok, akik ezen a részen még nem jártak. Nekem a legtöbb hely azért ismerős volt – tette hozzá.

DSC_6387

Lanter Sándorné Darnózseliről érkezett, a Szigetköz közepéről. Az idős asszony 3 éve lépett be egy helyi honismereti klubba, párja hatására.

– Szegeden már jártunk együtt 2 éve és nagyon tetszett. Makón először voltunk és első benyomásra egy helyes kis várost ismerhettünk meg. Mindenki udvarias – mondta a hölgy. – Nekem legjobban a városháza tetszett, illetve a gimnázium. A Makovecz-épületek is bámulatosak.

DSC_6399

A hosszú utazást követően a csapat megnézte a kiszombori Rotundát és a Rónay Kúriát is, ahol a helyi önkormányzat látta vendégül a 60 főt. A Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör nőtagjai saját készítésű buktával is készültek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest