Színes Térség

Táborozik az apátfalvi ifjúság

Első alkalommal szervezett nyári tábort az Apátfalvi Ifjúsági Klub. Az egyhetes szünidei elfoglaltságon 18 gyermek vesz rész, a kicsiktől a tinikig.

Gajáta Fanni – Apátfalva

Megtelt gyermekkel az apátfalvi Szigetház: a helyi ifjúsági kör által szervezett nyári tábor helyszínét adja az épület. A gyerekek nem unatkoznak, minden napra van valami érdekes program.

– Hétfőn az apátfalvi és makói önkormányzatnak köszönhetően moziba mehettünk – mondta Imre Christopher, az egyik szervező. – De nagyon sokat köszönhetünk a helyi önkormányzatnak, ugyanis nélkülük nem jöhetett volna létre ez a tábor – tette hozzá Antal Eszter, az Apátfalvi Ifjúsági Klub tagja.

Képünkből galéria nyílik!

navigate_before
navigate_next

Az ötnapos táborban a gyerekek kézműveskedhetnek, különböző versenyeken – mint például akadályverseny – vehetnek részt, de zumba- és mazsorett bemutatókkal is készülnek a szervezők.

– Reggel tornázni is szoktunk, amit a gyerekek nagyon élveznek. Szabadidős programként általában társasoznak, krétával rajzolnak vagy kézműveskednek is – árulta el Eszter. Ha kimozdulnak a Szigetházból, olyankor vagy játszótérre mennek vagy éppen a Langó-féle Kékházba.

A gyerekek főleg apátfalviak, azonban Makóról és Budapestről is jött két-két fő. Balázs Fanni a fővárosból érkezett a nagymamájához.

– Még tavaly kezdtük el, hogy táborba megyünk és láttuk, hogy itt is lesz egy. Budapesten sokkal drágábbak a nyári táborok és nem is tetszett annyira, ezért is választottuk ezt – árulta el a tízéves Fanni. – Érdekes programok vannak, és nagyon tetszenek is.

DSC_6241

– Azért választottam ezt a tábort, mert szeretek kézműveskedni és itt azt is szoktuk csinálni – vette át a szót Antal Balázs. – Csináltunk papírgurigából denevért, macskát és pillangót is. Vízibombáztunk is, ami vicces volt. Nagyon jó a társaság is – tette hozzá Balázs.