Hírek

Férfinap a Napsugár Otthonban

Családi nappal egybekötött Nemzetközi Férfinapot tartottak a Napsugár Otthon Ruzsai Idősek Otthonában. A kellemes hangulatú napon a családtagokkal együtt eltöltött idő mellett nem maradhattak el a játékos vetélkedők sem.

MH

Az év egyik legvártabb napja az a családi nap, amelyet június 28-án rendeztek a Napsugár Otthon Ruzsai Idősek Otthonában. A mintegy 110 bent élő szépkorúhoz 31 hozzátartozó érkezett. Kerepeczki Magdolna megbízott igazgató és Makra Józsefné, a ruzsai intézmény részlegvezetője ismertette a rendezvény programját.

DSC_5788

– Ennek a délutánnak a célja, hogy a lakóink és a hozzátartozóink együtt eltöltsenek egy kellemes délutánt, miközben a férfiakat is megünnepeljük. A mai napon az ünnepség mellett csapatjátékra is invitáljuk a jelenlévőket. A nap végén pedig a kertben készült sültkolbász, szalonna lesz a vacsora, desszertnek pedig gyümölcsöt és süteményt szolgálunk fel. A férfiak köszöntésére minden férfilakó egy-egy dobozos sört kap ajándékba. Köszönjük a hozzátartozóknak, hogy élelmiszer adományaikkal hozzájárulnak e nap sikeréhez.  – fogalmazott a megbízott igazgató és a ruzsai intézmény részlegvezetője.

DSC_5810

A családi napra Sánta Gizella polgármester és Negyela Zoltán plébános is elfogadta a meghívást. Szalai Józsefné, a Napsugár Otthon Lakóiért Alapítvány vezetője nem csak ünnepi köszöntővel, hanem ajándékkal is érkezett: foglalkoztató eszközöket ajándékozott az intézménynek.

A köszöntők után a lakók és a dolgozók dalcsokrokkal és rövid zenés, táncos összeállítással léptek fel, amelyek mindenki tetszését elnyerték. Ezután a játékos vetélkedők következtek. Bár először nehezen jelentkeztek a bent élők, azonban a végére sokan annyira belejöttek, hogy minden játékban részt vettek.

DSC_5863

A délután folyamán volt kalapos tánc, lufival táncolás, befőttes üvegtetővel célba dobás, labdapattogtatás lepedőn és csőtésztából nyaklánckészítés is. A nap zárásaként a családok közösen készíthettek emlékfát, amelyre örömmel tekinthetnek a lakók. Vacsorára a sült kolbász és szalonna is elkészült, amelyet örömmel fogyasztott el mindenki.