Hírek Makó

Makó, a magyar honismeret városa

20 év után újra Csongrád megyébe rendezik meg az Országos Honismereti Akadémiát. Az ötnapos rendezvényt egy jótékonysági vacsora előzte meg vasárnap este. Hétfőn az ünnepi köszöntők után Debreczeni-Droppán Béla nyitotta meg a negyvennegyedik akadémiát a Korona Szálló dísztermében.

Gajáta Fanni – Makó

Nem csak az országból, hanem a határon túlról is képviseltetik magukat honismereti körök a 44. Országos Honismereti Akadémián. A rendezvényre közel 200 vendég érkezett Makóra és péntekig különböző előadásokon, üléseken, tanulmányi utakon és kulturális programokon vehetnek részt.

DSC_6034

A Dr. Mihálka György Városi Vegyeskar előadása után Blazovich László professzor, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő, Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlése elnöke és Farkas Éva Erzsébet polgármester is köszöntőt mondott.

– Az egy fantasztikus lehetőség, hogy az ember, ha fiatalon nem volt lehetősége, akkor idős korában megpróbál egy városvédő, honismereti mozgalom tagja lenni, ami nem csak a szabadidő eltöltését jelenti, hanem a szabadidő értelmes eltöltésére alkalmas – fogalmazott Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő, a rendezvény fővédnöke. – Nagyon fontosnak tekintem és polgármester társaimnak is mindig javasoltam, hogy a helyi városvédőket, a lokális szellem ápolóit és a helyi honismereti mozgalom tagjait kiemelten támogassák és próbálják törekvéseiket anyagi és társadalmi eszközökkel megerősíteni.

DSC_6073

Farkas Éva Erzsébet polgármester, a rendez védnökeként megköszönte Pál Lászlóné Szabó Zsuzsanna munkáját és közreműködését, amiért a rendezvénynek Makó adhat otthont.

– Őszintén remélem, hogy az itt töltött napok a tudományos munka mellett alkalmat nyújtanak a városunk, illetve a makóiak vendégszeretetének megismerésére is. Csodálják meg a városban található Makovecz-épületeket, melyek mára Makó meghatározó létesítményei lettek – mondta a város első embere.

DSC_6082

Kakas Béla, Csongrád Megyei Közgyűlése elnöke megtisztelőnek tartja a védnökségi feladatot. A Csongrád Megye Önkormányzat nevében elmondta, a makói egyesület az elmúlt 25 évben komoly értékmentő folyamatot képvisel.

navigate_before
navigate_next