Makó Sport

Európa-bajnok a Broadway Dance – videóval

A Broadway Dance számos hazai siker után külföldön is bizonyította tánctudását és Európa-bajnoki címmel koronázta kiemelkedő teljesítményét. A szlovákiai megmérettetésen mind a négy formáció arany minősítést ért el, ráadásul a Generation Felnőtt Nagyformáció megkapta a zsűri különdíját.

Albert Barbara – Makó

A Broadway Dance négy csoportja: az ABBA Girls Children Trió, az Ice Queen Junior Kisformáció, a Trinity Felnőtt Trió, illetve a Generation Felnőtt Nagyformáció képviselte Makót és hazánkat a nemzetközi versenyen. Hatalmas siker az egyesület életében, hogy mind a négy formáció első helyezett lett.

13579970_1174671632553196_339762282_o

– Az Európa-bajnokságot június 29-től július 3-ig rendezték meg a szlovákiai Léván. Csak egy napon mintegy 250-300 csoport táncolt vegyes stílusban. Ponthatárok alapján a csapatok arany, ezüst vagy bronz minősítést kaphattak – árulta el Tóth Péter oktató.

13551071_1174671809219845_289826905_n

A makói akrobatikus rock and rollosok nagyon jó pontokat kaptak, tehát az élvonal táncosaihoz tartoztak. Azon a napon, melyen a Generation színpadra lépett a legmagasabb pontszámot kapta a produkciók közül, sőt még a zsűri különdíjjal is elismerte őket.

– Az egyesület nagyformációjának Rómeó és Júliás koreográfiája mögött 3-4 éves munka áll. Mindig az eredeti francia zenére táncoltunk, melynek 4-5 változata is volt. Az EB-n viszont magyar szöveggel hallhatták az érdeklődők. Éreztük, hogy jó kört táncoltunk, ráadásul a produkció után a sportcsarnok közönsége: ukránok, románok, szlovákok üdvrivalgással köszöntötték a csoportot – mesélte a versenyről a tánctanár.

Tóth Péter nagyon büszke és abszolút elégedett a lányokkal, hiszen nagyon ügyesen táncoltak. Egy kis lazítás után augusztusban a Broadway Dance újult erővel vág neki a munkának.

– Már április óta készülök az új koreográfiákkal. Nyár végén összerakjuk és megtanuljuk, januárig begyakoroljuk és utána ismét következhetnek a kihívások. Két edzőtábort is szervezünk augusztusban. Az egyikre olyan érdeklődőket várunk, akik szívesen kipróbálnák az akrobatikus rock and rollt. A versenyzőinknek rendezett táborba pedig egy vendégoktató jön, akitől új módszereket sajátíthatnak el – mondta az egyesület terveiről a mester.