Galéria Hírek Kék hírek Makó

Slaggal oltotta a lángoló tetőt- galériával

Slaggal oltotta tüzet a makói Arnótszky Zsolt, amíg kiértek a tűzoltók, amikor lángra kapott makói otthonuk melléképületének teteje vasárnap este. Édesanyja tévézett, ő a konyhaablakból látta meg a lángokat.

Major Zsuzsanna- Makó

„Az édesanyám a tévét nézte a szobában, az öcsém pedig a konyhában volt. Az ablak erre néz a melléképület felé, így látta meg a tüzet”- mesélte Borosné Arnótszky Andrea hétfőn délelőtt. A Patai téri házban ketten: édesanyja és öccse lakik, ő segíteni jött haza. Pakolni, takarítani és persze nyugtatni családját.

DSC_0402

A szomszéd videót is készítettek a lángokról, amit megosztottak a facebookon:

httpss://www.facebook.com/ibolya.bandula.7/videos/698523426955212/

Andrea testvére, Zsolt azóta sem aludt. Kilenckor vették észre a tüzet, azonnal elkezdte slaggal locsolni. Néhány perc múlva elment az áram, kirohant az utcára segítségért. Egy járókelő hívta a tűzoltókat.

DSC_0384

 

„A makói és a hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók négy egységét riasztotta a szegedi főügyelet. Négy vízsugárral kezdték meg a lángok oltását, a tűz ekkor már elérte a főépület tetőszerkezetét is. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a lángok nem terjedtek tovább, de a melléképület tetőszerkezete teljesen megsemmisült. A lakók nem sérültek meg a tűzesetben, az éjszakát rokonoknál töltötték”- kaptuk a tájékoztatást Molnár Krisztinától, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől.

Az alábbi képből galéria nyílik. Jól látszik, mekkora pusztítást végzett a tűz. A tetőből, amit ma fóliával fedtek le, alig maradt valami. A padlón a mennyezet kormos darabjai, égett háztartási eszközök. A kár olyan hárommillió forint lehet.

navigate_before
navigate_next

A melléképület, ami egy kis konyha, egybe van építve Zsolték otthonával. Nagyon kicsin múlt, hogy nem terjedt át a tűz, mert akkor ők is és a szomszéd házak is veszélybe kerültek volna.

Nem tudják, mitől kaphatott lángra a tető, ezt majd a tűzvizsgálat deríti ki. A család könnyes szemekkel mesélte, menyire hálásak a tűzoltóknak és mindenkinek, aki segített akkor és azóta is nekik. Biztosításuk ugyan van, de rengeteg holmijuk égett meg. Azt mondták sosem szorultak segítségre, támogatásra, és azt sem gondolták volna, hogy valaha nekik lesz szükségük hasonlóra.