Makó Sport

Strandsportágakban mérkőztek a Hagymatikumban

Első alkalommal rendezték meg ma a sportnapot a Hagymatikumban. Négy sportágban 33 csapat versenyzett.

Albert Barbara – Makó

A sportnapon a klasszikus strandsportágak: strand- és homok grundfoci, strandröplabda, streetball, illetve lábtengó közül választhattak a mozogni vágyók. Egyénileg büntető és hárompontos dobó versenyre is nevezhettek.

– A strandfociban 13 csapat mérkőzik meg. A 4 csoportból az elsők jutnak tovább az elődöntőbe. Kosárlabdában 3, míg strandröplabdában 11 csapat méri össze tudását. A hagyományos lábtengó versenyen 6 csapat közt dől el körmérkőzés útján, hogy melyik a legjobb. A meccs két nyert szettig tart – árulta el a sporteseményről Kovács Gábor főszervező.

DSC09902

Wéber Nóra szervező elmondta, hogy minden versenyző, aki nevezett a mai napon díjmentesen jöhetett be a fürdőbe és ingyen használhatja a medenceszolgáltatásokat. Minden sportágban az első helyezetteket díjazzák fürdőbelépőkkel.

– Minden évben lábteniszben indulunk a megmérettetésen. A tavalyi címünket megpróbáljuk megvédeni. A legfontosabb a részvétel, de törekszünk, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból. Bizakodóan várjuk a versenyt, hiszen elég régóta lábtengózunk, tehát rutinosak vagyunk a sportágban – számolt be Nagy Róbert lábteniszező.

DSC09872

– Nagyon felkészültünk a strandfocira, jó a csapatunk, szervezetten játszunk. Örülnék, ha bejutnánk a döntőbe. Úgy vélem, hogy esélyesek vagyunk akár a végső győzelemre is – mondta Joó Kornél, az egyik versenyző.

navigate_before
navigate_next