Makó Ország-világ Sport

A VargaBalett első lett Balatonfüreden

A VargaBalett Táncműhely Arabesque csoportja első helyezést ért el a balatonfüredi Sirály Táncfesztiválon.

Albert Barbara – Makó

A táncműhely először vett részt a 13. alkalommal megrendezett Sirály Táncfesztiválon. Két napig tartottak az elődöntők, azt követően pedig a zsűri által kiválasztott legjobb csoportok adhatták elő produkcióikat.

– Sok csoport mutatkozott be a fesztiválon, ráadásul egy műfaji kategóriában pontoztak. Örülök az első helyezésnek az Arabesque-val, bár a legfontosabb, hogy a lányok boldogan és vidáman lépjenek a színpadra – mesélte Varga József.

Sirály Fesztivál1

A balettosok a verseny mellett még a környéken is szétnéztek és élvezték a Balaton csodáit. Hihetetlenül jól érezték magukat, hiszen a fellépéssel egybekötve kikapcsolódhattak.

– Jól jön egy kis nyári pihenés, szeptembertől pedig újult erővel indul a tanév. Ismét lesznek fesztiválok, bemutatók, illetve versenyek az év közben. Karácsony előtt egy újdonsággal is fogunk kedveskedni a tánc szerelmeseinek – árulta el a balettmester.

A VargaBalett augusztusban két tábort rendez Makón, melyre várják az érdeklődőket. A tanév megkezdése előtt egy csapatépítő kókuszgolyó bulit szerveznek, a táncosok különféle édességekkel készülnek az alkalomra.

13465930_367410546716572_1407521569051877837_n

Az Arabesque csoport balerinái: Balogh Molli, Baranyi Natália, Borka Fanni Bíborka, Boros Boglárka, Hajnal Fanni, Juhász Adél, Majoros Vanda, Martonosi Alexa, Nagy Borsika, Németh Lilla, Prágai Maja, Sonkovits Anna, Szabó Réka, Vörös Lili.