Makó Sport

Erős emberek versenyeztek Makón

A TYR GYM Makó és a CrossFit TREC Szeged második alkalommal rendezte meg a TNT Team Challenge országos csapatversenyt a Makói Kalandparton. A mintegy 80 versenyző a megmérettetés mellett a sporttudatos életmódot is népszerűsítette.

Albert Barbara – Makó

A TNT Team Challenge megmérettetésre az ország minden pontjáról és Szerbiából is érkeztek versenyzők. Sokan jelentkeztek, így már az első héten betelt a nevezési lista. A verseny mezőnye idén már 20 csapatra bővült. A kihívásra 4 fős csapatok jelentkezhettek és a 4 tag egyikének legalább lánynak kellett lennie.

– A TNT Team Challenge egy taktikai verseny, amely változatos feladatokból áll. A megmérettetés a csapatok erejét, állóképességét, taktikáját, technikai erősségét egyaránt próbára teszi. A versenyzők olimpiai súlyemeléssel, falmászással, kötélmászással, húzódzkodással, futással és egyéb extrém feladatokkal találkozhatnak – mesélte Sipos András, a TNT Team Challenge egyik főszervezője.

A sporteseményt a GRID elvek alapján bonyolították le a szervezők. A csapatok maguk döntötték el, hogy ki végzi az ismétléseket és milyen sűrűn cserélnek, így mindenki az erősségeivel segíthette csapatát.

DSC09648

– Örülök, hogy majdnem megduplázódott a tavalyi létszám. A nagy kihívás mellett csapatként kell túllépni az akadályokat. Sok erőt kívánok és remélem, hogy a mai verseny eredményes és izgalmas lesz – mondta a megnyitón Márton Imre, a városi sportcsarnok igazgatója.

A megmérettetésen több neves sportoló például Jung Beáta magyar bajnok súlyemelő is részt vett.

DSC09631

– Hónapok óta készülünk a mai megmérettetésre, ezért a legjobbakat várjuk a kihívástól. Mindent megteszünk és beleadunk a siker érdekében. Már részt vettem egyéni és amatőr versenyeken változó eredményekkel, de csapatban még nem indultam – árulta el Rácz Amelita, a makói TYR Gym egyik csapatának a tagja.

Képünkből galéria nyílik!

navigate_before
navigate_next