Már 30 éve a makói József Attila Gimnázium pedagógusa Sipos Jenőné Mária. A tanári pályát a gyerekek iránti szeretete miatt választotta. Idén Pedagógusnap alkalmából a helyi önkormányzat és a Makó Város Fejlődéséért Alapítvány jóvoltából elismerést vehetett át. A napokban Rója István igazgatótól is újabb oklevelet kapott.

Gajáta Fanni – Makó

30 éves munkájáért kapott elismerő oklevelet Sipos Jenőné Mária, a József Attila Gimnázium magyar és média szakos tanára. Mint elmondta, összesen a 37 tanéven van túl: 30 évet a gimnáziumban és 7 évet a Bajza József Általános Iskolában tanított.

– Eredetileg magyar- és orosz szakos tanár vagyok és ezt a két tantárgyat tanítottam a gimnáziumban. A rendszerváltás után megszűnt kötelező nyelvként az orosz, helyette végeztem el a mozgóképkultúra és médiaismeret szakot az Eötvös Loránd Tudományegyetemen – mesélte Mária. – Tulajdonképpen én vezettem be az intézetbe ennek a tantárgynak az oktatását, fakultációs kereteken belül – tette hozzá. Személy szerint a médiát szívesebben tanítja, ugyanis a mai diákokat jobban érdekli ez a világ.

DSC05877
Utoljára ballagtatott el osztályt.

Sikeres 30 évet tudhat maga mögött a pedagógus: az elmúlt három évtizedben többször volt osztályfőnök, több mint 20 évig munkaközösség vezető volt, illetve egy könyvet is írt. Úgy érzi, mindig próbálta maximálisan kihasználni az idejét.

– Többször csábítottak más pályára –  elsősorban a média világába- , de valahogy úgy oldottam meg mindig, hogy a tanítást nem adtam fel – mondta Mária.

Az elmúlt 37 évben nagyon sok és szép élménnyel gazdagodott a tanárnő. Számára minden osztály, gyerek és óra más volt, illetve minden tanórát egy élményként éli meg. Szerinte ezt a pályát nem lehet monotonná tenni, ha élvezettel és érdeklődéssel csinálja az ember. A titka, amiért a tanítást választotta a gyerekek szeretete volt.

DSC_5905

Idén Pedagógusnap alkalmából a helyi önkormányzat és a Makó Város Fejlődéséért Alapítvány jóvoltából elismerő oklevelet is vehetett át. A napokban Rója István igazgatótól egy újabb kitüntetést kapott. Mind a két elismerésnek nagyon örül, ugyanis számára ezt az jelenti, hogy az iskola vezetése elismeri a munkáját.

Ha nem a tanári pályát választotta volna, akkor a média világában dolgozna: szívesen rádiózna.

– Újságíró végzettségem is van. Az egykori Délvilágnál és utána a szegedi körzeti rádiónál is dolgoztam nyári szünetekben és a tanítás mellett. A tanítás rovására nem ment semmi.

A tanárnő a pihenésnek szenteli a szünidőt: bel- és külföldre is elutaznak majd párjával.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest