A Makovecz téren, illetve a szökőkúttól nem messze állított fel az önkormányzat párakapukat. A felfrissítés céljából telepített kapuk a nagy hőségben működnek majd.

Gajáta Fanni – Makó

A makói önkormányzat már tavaly is több lépést tett a forró nyár kellemesebbé tételéért: az Egyesített Népjóléti Intézet a hőségriasztás esetén vizet osztott, ha az átlaghőmérséklet elérte és meghaladt a 25 fokot. Ez idén is így lesz, az Infopont Makó előtt folytatódik a vízosztás. Emellett a Városgazdálkodási Nonprofit Kft. locsolóautókkal járta a várost. Ebben az évben az útvonal változott, így a város számos pontját fellocsolják.

Czirbus Gábor alpolgármester a májusi testületi ülésen  javasolta a párakapuk felállítását a városban. A kapuk elkészültek és már két helyen találkozhatnak is velük a járókelők.

– Az egyik a Makovecz téren a Hagymatikumhoz, a másik a Széchenyi téren a szökőkút szomszédságába került – mondta el Czirbus Gábor alpolgármester a délelőtti sajtótájékoztatón. – A kapukat akkor kapcsolják be, ha a napi átlaghőmérséklet 25 Celsius fok, azonban úgy gondolom, ha napközben már 28-30 fok felé emelkedik a hőmérséklet, akkor indokolt a bekapcsolásuk.

DSC_5925

Az alpolgármestertől megtudtuk, egy kapu elkészítése 30 ezer forintba került. Méreteit tekintve 3×4 méteresek. A működésükről a Városgazdálkodási Nonprofit Kft. gondoskodik: a délelőtti órákban kapcsolják be, majd az esti órákban állítják le.

– Az Alföldvíz Zrt.-vel felvettük a kapcsolatot és a kedvező fenntartásban teljesen partnerünk is volt – árulta el alpolgármester. – A páráról annyit kell tudni, hogy ivóvíz minőségű.

Alábbi képünk galériát tartalmaz!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest