Testületi ülést tartottak csütörtök délután Magyarcsanádon. A grémium számos fontos dologban döntött: megkötötték a DAREH Társulással a szerződést, módosították a településrendezési tervet és a szociális rendeletet is. Illetve egy pályázatot nyújtottak be egy korszerű egészségház kialakításáért.

Gajáta Fanni – Magyarcsanád

– Úgy gondolom, hatalmas mérföldkő lesz Magyarcsanád életében, hogy egy olyan korszerű épületben lesz ellátva a lakosság, mint amilyen ez az egészségház lesz – fogalmazott Farkas János polgármester a testületi ülésen. Mint megtudtuk: egy létesítménybe kerül a gyógyszertár, a háziorvosi rendelő és a védőnői szolgálat is. – Abban bízunk, hogy ez az épület jövő tavaszra már állni fog és mindenki megelégedésével működni is fog.

Magyarcsanád közel 60 millióra pályázik, amelyből a korszerű egészségház megszülethetne. A jelenlegi orvosi rendelőhöz egy kétszer akkor alapterületű részt építenének. Az új épületrészbe a jövőbeli rendelők költöznének, míg a jelenlegi rendelőbe a gyógyszertárat alakítanák ki.

DSC_6154

A testületi ülésen nem csak erről döntöttek. Szociális rendeletet is módosított a magyarcsanádi grémium, amelyben meghatározták, hogy egy háztartás évente hányszor és mekkora összegben igényelhet rendkívüli települési támogatást.

DSC_6157

Megváltoztatták a településrendezési eszközeinek tervét is egy vállalkozás miatt: várhatóan több hektár üvegház épülhet, amely legalább 15 főnek biztosítana munkát. Új termál kutat is fúrnak. Kialakították és újra szabályozták az Apátfalvával közösen működtetett állati hulladéklerakót. Továbbá megszavazták a Csanád Mikro-térségi Területfejlesztési Önkormányzati Társulásból való kiválást.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest