Börcsök Polli Zsófia több országos versenyen bizonyította tudását és felkészültségét. A Kálvin Téri Református Általános Iskolában nyolc éven át kitűnően teljesített.

 Albert Barbara – Makó

Börcsök Polli Zsófia a Mozaik Országos Tanulmányi Versenyen irodalom, illetve anyanyelv kategóriában indult. Minden évben részt vett a sokrétű versenyen. A három teszt jellegű írásbeli fordulót az országos megmérettetés követte.

– Az irodalom például szövegértésből és kötelező olvasmányból állt. Anyanyelvből a helyesírási vagy éppen a mondatelemző tudásunkat mérték fel – árulta el Polli. A szegedi döntőn országos 2. lettem irodalomból, nyelvtanból pedig 6. helyezést értem el – tette hozzá a diáklány.

A Műveltségi vetélkedőt a felső tagozatos tanulók számára hirdették meg. A diákoknak magyar irodalom, történelem, könyv- és könyvtárhasználat terén szerzett ismereteikről kellett számot adniuk. A csapatversenyen minden évfolyamról egy tanuló indulhatott. Polli Varga Boglárkával, Szabó Rebekával és Varga Zitával harmadik lett a komplex versenyen.

– A KerekEmese Történelmi, Néprajzi, Természetismereti Vetélkedőt megnyertük Pintér Annával, Pásztor Gergővel, Gera Zsolttal és Tilimpás Laurával. A megmérettetés nem volt könnyű, hiszen több tárgyból bizonyítanunk kellett felkészültségünket – számolt be a makói lány.

13428662_1042306639181221_982061865416814554_n

A Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyen, valamint a Matekguru Kárpát-medencei Matematika Csapatversenyen egyaránt a legjobbak lettek az országban. A „Nyelvében él a nemzet” nyelvművelő versenyen, melyet a Debreceni Református Kollégium 475 éves évfordulójának tiszteletére rendeztek is első helyezést ért el.

– Az egyik kedvencem volt, hogy az írásbeli részt egy szóbeli követte. A teszt főként helyesírási feladatokból állt, szóban pedig például egy szólás jelentését kellett megmagyaráznom, illetve kitalálnom, hogyan keletkezhetett. Minden iskola egy tanulót küldhetett Debrecenbe – mesélte a végzős diák.

Bár nyolc éven keresztül kitűnően végzett és igyekszik minél több területen kiválóan teljesíteni ennek ellenére mégis a humán tárgyak állnak hozzá a legközelebb.

– Nagyon örülök, hogy sikerült a középfokú nyelvvizsgám angolból. Sokat készültem rá már ötödikes korom óta. Egyes részekre elég magas pontszámokat kaptam – mondta Polli.

A kiemelkedő tanuló a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium humán tagozatán folytatja tanulmányait.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest