A legmagasabb, ötcsillagos minősítést kaphatja meg a makói Hagymatikum Gyógyfürdő. A szakmai bizottság ezt javasolta élményfürdő kategóriában.

Major Zsuzsanna- Makó

Tavaly alakult ki a hazai fürdők új minősítési rendszere. A Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai Államtitkársága és a az Országos Fürdőszövetség közösen dolgozta ki és működteti az új rendszert. A fürdőket szakmai bizottság értékeli, majd pontozza. Mint a szállodáknál, itt is az öt csillag a legmagasabb.

Scheitzner Beáta, ügyvezető igazgató elmondta, a gyógyászatot és élményrészleget minősítették. Az általános dolgok mellett, mint a tisztaság vagy a kinézet, sokkal több szempont alapján értékelt a bizottság. Saját maguk vendégként is kipróbálták a szolgáltatásokat és megvizsgálták például a dolgozók végzettségét is.

A szakmai bizottság végül a legmagasabb, öt csillagot javasolta élmény, és négyet gyógyászat kategóriában a minisztérium felé. Utóbbinál 3 ponttal maradtak le a legmagasabb minősítésről, például nappali kórház és saját labor kellett volna az öt csillaghoz ebben a kategóriában.

Az igazgatónő úgy gondolja, hogy bár éppen folyamatban van egy verseny, amiben a vendégek szavazhatnak, ez a jelenlegi megmérettetés a szakmai oldalról nagyon sokat jelent, főként a külföldi piac elérésében.

A javaslatot tehát elküldték a minisztériumnak, a végleges döntés náluk van. Szeptemberben kaphatja meg a Hagymatikum Gyógyfürdő a csillagokat és vele a minősítő táblát, amit kitesznek az épületre.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest