Wagner Kíra számos lóversenyen vesz részt és ér el jó helyezéseket, illetve többször a dobogó legfelső fokára állhatott. A lovaglás mellett sok más sportágban is remekül teljesít.       

Albert Barbara – Makó

Wagner Kíra édesanyja és testvére is jól lovagolnak, tőlük örökölte a tehetségét.

– A család ösztönzött, hogy kezdjek el lovagolni. Nagyon megszerettem ezt a sportágat és már 2 éve űzöm. Nem járok edzőhöz, hanem az édesanyám oktat – mesélte Kíra.

A makói lány számos kiemelkedő versenyeredménnyel és aranyéremmel büszkélkedhet a díjugratás terén. Az akadályok legtöbbször 80 és 90 centiméteresek.

– Általában heti három alkalommal edzek, de versenyek előtt minden nap gyakorolok. Szeretnék indulni Budapesten a Nemzeti Vágtán. Valószínű, hogy majd a Balaton környékén készülök fel a megmérettetésre – árulta el a sportoló.

Kíra az atlétikában egyaránt kiválóan teljesít. A Református Iskolák Országos Atlétika Bajnokságán síkfutásban és kislabdahajításban 3. helyezést ért el, míg svédváltóban ezüstérmet szerzett.

– Két évvel ezelőtt az ország legjobb kislabda dobója lettem. Akár 50 m-re is elhajítom a labdát – mondta a fiatal tehetség.

13439131_1735740460036393_3779638011980106678_n

A kiváló sportoló még a kajakozásra, úszásra, kézilabdára és a focira is fordít időt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest