Neparáczki Pál Földeákon született, azonban évek óta az óföldeáki Návay Aranka Idősek Otthonának a lakója. Pali bácsit szülőfaluja nevében Hajnal Gábor, jelenlegi lakhelye nevében Zsarkó József köszöntette.

Gajáta Fanni – Óföldeák

Neparáczki Pál 1921. június 29-én, az aratáskor született Földeákon.  Öt testvére van, de már csak ketten élnek a nagycsaládból. Az idős bácsi földműveléssel foglalkozott, búzát, kukoricát termesztett.

DSC_6080

 

– 73 évig hajtottam a lovat, mivel azzal szántottam-vetettem – emlékezett vissza Pali bácsi. 1946-ban esküdött meg feleségével, akivel a tánciskolában és a bálokon ismerkedett meg.  – Nagyon jó alakúnak találtam, ezért tetszett meg – árulta el mosolyogva. Hozzátette, mivel félénk volt, így leendő párja szólította le akkor. Egy gyermekük született, egy unokájuk és két dédunokájuk van.

DSC_6046

Pali bácsi óföldeáki Návay Aranka Idősek Otthona lakója. Ahogy ő mondta: legfőbb tevékenysége, amit csinál, az a fekvés, hiszen rossz látása és hallása miatt minden nehézkesen megy neki.

DSC_6054

A 95 éves születésnapost Hajnal Gábor, Földeák polgármestere, Zsarkó József, Óföldeák alpolgármestere, az otthon lakói, dolgozói és a családjai köszöntette az otthonban.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest