A növénytermesztés után állattartásba kezdett Apátfalva a Startmunka Mintaprogram keretén belül. Jelenleg sertések, juhok és baromfik találhatóak a tanyán.

Gajáta Fanni – Apátfalva

Még tavaly indította el a Startmunka Mintaprogram keretén belül a növénytermesztést az apátfalvi önkormányzat, idén pedig az állattartással egészült ki. A jószágok elhelyezésére Langó Imre ajánlott fel egy tanyát, ahol elkülönítve élnek.

– Az állattartást már megkezdtük: 30 darab sertést, 10 darab juhot és 800 darab baromfit vásároltunk – tudtuk meg Szekeres Ferenc polgármestertől. Hozzátette, jövőre a juhtartást törzsállományra szaporítani, így ősszel egy tenyészkosra ruháznak be a mintaprogramon belül. – Az állatok egyik része a feldolgozás után a helyi óvodakonyhára kerül, amely ellátja az óvodát és a nyugdíjas lakosokat. Illetve a megmaradt állományt szociális alapon fogjuk szétosztani.

DSC_5111

Az állattartás mellett a meglévő két, 250 négyzetméteres fóliasátorhoz még egy 500 négyzetméterest is épített az önkormányzat. Azokban paradicsom és paprika nő, amelyeket a helyi termelői piacon is árusítják.

– A továbbiakban salátát, karalábét és retket fogunk termelni az év folyamán – mondta a polgármester.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest