A hétvége folyamán többször is értesítették a szegedi és makói tűzoltóságot a viharok okozta károk miatt. Épületek és autók rongálódtak, személyi sérülésről nem érkezett bejelentés – tudtunk meg a Csongrád Megyei Katasztrófavédelem szóvivőjétől. (Képünk illusztráció.)

MH

A péntek esti vihart követően több mint 30 lakossági bejelentés a szegedi főügyeletre. Elsősorban Makó és Szeged területén okozott károkat a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű esővíz és a jég. Főként leszakadt faágaknál és kidőlt fáknál avatkoztak be a szegedi és a makói tűzoltók, munkájukat a sándorfalvi és a balástyai önkéntes egységek is segítették.

Szombaton összesen nyolc bejelentés érkezett a szegedi főügyeletre. Makón összesen két helyen dőlt fatörzs az úttestre. A beavatkozásoknak köszönhetően a forgalom rövid időn belül helyreállt.

Vasárnap este hat órakor érkezett meg az újabb vihar Csongrád megyébe. Az orkán erejű szél és a jégesővel kísért felhőszakadás leginkább Hódmezővásárhely térségét sújtotta. Két óra alatt ötven bejelentés érkezett a szegedi főügyeletre. Több mint negyven fa dőlt az úttestre a város bel-és külterületén, a kidőlt fák és a leszakadt faágak több parkoló autót és két lakóépületet is megrongáltak. A kárfelszámolásban a hódmezővásárhelyi és a szegedi hivatásos egységek mellett a mártélyi önkéntes tűzoltók is részt vettek. A mentési munkálatok éjfél előtt fejeződtek be. Személyi sérülésről nem érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez. Még hétfőn délelőtt is érkeztek viharkárokkal kapcsolatos bejelentések. A tűzoltók folyamatosan végzik a kárhelyszínek felderítését és a veszélyessé vált növények eltávolítását.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest