Hírek

Narancssárga riasztás hétfőre is

A heves esőzések veszélye miatt hétfőre is csaknem az egész országra figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A minimumhőmérséklet 16-21 Celsius-fok között várható.

MH

Az OMSZ veszélyjelzése szerint a felhőszakadás veszélye miatt Budapestre, továbbá Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezeken a területeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 milliméternél is több eső hullhat.

Emellett Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megye kivételével az egész országra a heves zivatarok veszélye miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

A meteorológiai szolgálat szerint zivatarokat helyenként – elsősorban az Alföldön – akár 20-40 milliméter körüli csapadékmennyiséggel járó felhőszakadás, illetve néhol viharos, 80 kilométer/óra feletti erősségű szél, esetleg jégeső kísérheti.

Az előrejelzés szerint hétfőn az elmúlt napokban tapasztalt hőséghez képest hűvösebb lesz az időjárás. A minimumhőmérséklet 16-21 Celsius-fok között valószínű. A nappali maximumok 21-30 fok között alakulnak: a legmelegebb az Alföld déli részén, a leghűvösebb idő a Fertő környékén várható.