Várhatóan júliusra készül el az új díszjárda a Lonovics sugárúton. A régi járdát már feltörték, lassan megkezdődik a térkövek lerakása. 

Gajáta Fanni – Makó

A közmunkaprogram keretén belül újítják meg a Lonovics sugárút páratlan oldalán a járdát. A Szegedi utcától egészen a Liget utcáig tartó szakaszon páran házuk előtt megcsináltatták a gyalogos utat, így azokhoz igazodva díszburkolatot helyeznek el.

– Köszönettel tartozok egy vállalkozó kedvű vállalkozónak, aki az utcában él és elég tetemes méter mennyiség megcsináltatott a járdából. Ekkor felkerestem a jelenlegi városvezetést és megkértem, hogy pótoljuk ki a Liget utcáig – fogalmazott Toldi János képviselő.

DSC_4948

Mint ahogy a képviselő elmondta, a Lonovics sugárúti járda felújítására sok igény is érkezett, ugyanis óvodások, iskolások érintik ezt a szakaszt. A régi gyalogút több helyen már járhatatlan volt, illetve esőzések után is sok ponton megállt a víz is.

Az új járda költségeit teljes mértékben az önkormányzat állja, így a lakóknak nem kell érte fizetni. Toldi János elmondta, nagy segítséget jelentett, hogy egy szakaszon a vállalkozó elkészítette és azt csak pótolni kell.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest