Makó Ország-világ Sport

Gergő, a Makó FC gólkirálya – videóval

Mátó Gergő szinte minden mérkőzésen pályára lépett a Makó FC színeiben és a csapat egyik kulcsjátékosának számított ebben az idényben. Hazai gólkirály lett 14 találattal.

 Albert Barbara – Makó

Mátó Gergő 6 évesen kezdett el focizni Makón. Más csapatban nem is játszott, mindig hű maradt nevelőegyesületéhez.

– Már 17 éve űzöm ezt a sportágat és minél tovább szeretném folytatni. Több utánpótlás makói csapatban fociztam és ezután kerültem a felnőttekhez – tette hozzá.

Télen sem marad ki a labdarúgás az életéből, hiszen több kispályás tornán is játszik.

– Az NB II-es ifi bajnokságokban sok jó eredményt értünk el, szép emlékek fűznek az akkori csapathoz – árulta el a fiatal játékos.

A makói focista tavalyi egyéni teljesítményét is felülmúlta és 14 góllal hazai gólkirály lett. A tavaszi idényben minden meccsen pályára lépett.

DSC06996

– A csapat legfőbb erénye talán, hogy a bajnokság egyik legfiatalabb csapata vagyunk, de ez viszont néha hátrány is. A hosszú távú célok eléréséhez mindenképpen elengedhetetlen, hogy összetartson a csapat. Emellett még jól jönne néhány rutinos játékos – mondta Gergő.

A Makó FC a 2015/2016-os idényben nyolcadik lett a tabellán úgy, hogy néhány meccsen simán győzhettek volna.

DSC06988

– Úgy vélem, hogy képesek vagyunk az első három hely valamelyikét megszerezni a következő szezonban. Viszont javulnunk kell az összjátékban és a helyzetek kihasználásában – számolt be a gólkirály.