Táncházzal készült a Múzeumok Éjszakája programsorozatra a makói Forgatós Táncegyüttes. A tűz meggyújtása és átugrása után lámpás tárlatvezetésen vehettek részt az érdeklődők.

Gajáta Fanni – Makó

Idén kétnapossá nőtte ki magát a makói Múzeumok Éjszakája: pénteken képzőművészeti kiállítással és előadással kezdődött meg a Hagymaházban. Szombaton családi nappal és Kocsis Imréhez köthető programok színesítették a rendezvényt. Kora este Doktor László és a Forgatós Táncegyüttes vette át a teret a József Attila Városi Múzeumnál: tüzes táncházzal készültek a nézőknek. Sötétedéskor a Szent Iván-éji tűz is fellobbant, amelyet a népszokás szerint át is kell ugrani.

DSC_5619

– Azért kell átugrani, hogy egészségesek legyünk. Aki a párjával együtt van itt, együtt kell ugrani, mivel a hagyomány azt mondja: ha valaki a szerelmével teszi ezt meg, akkor életük végéig fog tartani az a kapcsolat – árulta el Szikszai Zsuzsanna, a múzeum igazgatója.

22 órakor besötétedett a múzeum épülete: ahogy már tavaly is, idén is zseblámpás tárlatvezetéssel készültek azoknak a vendégeknek, akiket az állandó és a Kocsis Imre emlékkiállítás, a skanzen és az Espersit-ház érdekelte. Az igazán szemfülesek a raktárba is bekukkanthattak.

Alábbi képünk galériát rejt: a Forgatós Táncegyüttes táncházán készült képeinket!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest