Sport színes

Strandröplabda bajnokságot rendeztek a Sun Cityben

Nagy érdeklődés mellett rendeztek június utolsó hétvégéjén strandröplabda bajnokságot a Sun City Szabadidőközpontban. A B kategóriás versenyre külföldről is neveztek versenyzők.

Szabó Anita – Szeged, Hódmezővásárhely

A szabadidőpark már ötödik esztendeje biztosít helyszínt a júniusi strandröplabda bajnokságnak, amely egy B kategóriás verseny.

– Az OB fordulók közti szünetben is van lehetőség gyűjteni a pontokat, ez a mai alkalom is ilyen. Szintjét tekintve átmenetet jelent az amatőr és a profi között. Szombaton rendeztük a férfi és a női párosok versenyét, de a nagy érdeklődés miatt vasárnapra csúsztak át az elődöntők és a döntő. Délután kezdődnek a vegyes párosok küzdelmei, amelyek egészen estig tartanak majd – avatott be a részletekbe Márkus Gábor szervező.  A sportág népszerűségét mutatja, hogy mindkét nem esetében közel húsz csapat tette próbára ügyességét és tudását.

DSC_0029

– Növekvő térhódításának egyik oka, hogy a szabadban lehet űzni és minden résztvevő aktív szerephez jut a meccsek során. Fárasztó, izgalmas és izzasztó, de óriási élményt is ad. Jó hangulatú, igazi páros munka, ami után nagyon jól esik a pihenés – tudtuk meg a bajnokság lebonyolítójától, aki maga is strandröplabdázik.

Kellemetlenséget a versengésben csak az időjárás tudna okozni, de ezúttal erre nem lehetett panasz, ragyogó időben, kisebb szélfújás mellett zajlott a küzdelem.

DSC_0014

– Remek volt a szervezés, azzal nagyon elégedett vagyok, a magunk szereplésével egy kicsit kevésbé. De azért kihoztuk magunkból amit lehetett, ebben az erős mezőnyben. Nem a legfiatalabb indulók közé tartozunk, de szépen helytálltunk. Ez a mostani egy négyállomásos verseny egyike volt, azt tervezzük, hogy a többire is nevezni fogunk – értékelt Strezeniczki Gyula, aki komoly teremröplabdás múlttal rendelkezik és a mostani versengés legtapasztaltabbjának számított.

döntős férfiak

A bajnokság a férfiaknál végül két szerb csapat végjátékával zárult, amelyben a Zakič Milovič duó győzedelmeskedett. A nőknél drámai csatában a magyar Tóth Borszéki Krcelic páros lett az első. És bár értékes nyereményekért is zajlottak a csaták, feltehetően a sport öröme és izgalma jelentette a legnagyobb jutalmat a résztvevőknek.

2 Responses

  1. És hol van ez a szabadidő park?Melyik városban,mert ez nem derül ki ?????????????

  2. Kedves Olvasónk, ott van a szövegben, Szeged és Hódmezővásárhely között. Egészen pontosan (Szeged azaz az autópálya felől Vásárhely felé haladva az algyői Tisza híd után. Jó nagy tábla jelzi.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.