Nagy érdeklődés mellett rendeztek június utolsó hétvégéjén strandröplabda bajnokságot a Sun City Szabadidőközpontban. A B kategóriás versenyre külföldről is neveztek versenyzők.

Szabó Anita – Szeged, Hódmezővásárhely

A szabadidőpark már ötödik esztendeje biztosít helyszínt a júniusi strandröplabda bajnokságnak, amely egy B kategóriás verseny.

– Az OB fordulók közti szünetben is van lehetőség gyűjteni a pontokat, ez a mai alkalom is ilyen. Szintjét tekintve átmenetet jelent az amatőr és a profi között. Szombaton rendeztük a férfi és a női párosok versenyét, de a nagy érdeklődés miatt vasárnapra csúsztak át az elődöntők és a döntő. Délután kezdődnek a vegyes párosok küzdelmei, amelyek egészen estig tartanak majd – avatott be a részletekbe Márkus Gábor szervező.  A sportág népszerűségét mutatja, hogy mindkét nem esetében közel húsz csapat tette próbára ügyességét és tudását.

DSC_0029

– Növekvő térhódításának egyik oka, hogy a szabadban lehet űzni és minden résztvevő aktív szerephez jut a meccsek során. Fárasztó, izgalmas és izzasztó, de óriási élményt is ad. Jó hangulatú, igazi páros munka, ami után nagyon jól esik a pihenés – tudtuk meg a bajnokság lebonyolítójától, aki maga is strandröplabdázik.

Kellemetlenséget a versengésben csak az időjárás tudna okozni, de ezúttal erre nem lehetett panasz, ragyogó időben, kisebb szélfújás mellett zajlott a küzdelem.

DSC_0014

– Remek volt a szervezés, azzal nagyon elégedett vagyok, a magunk szereplésével egy kicsit kevésbé. De azért kihoztuk magunkból amit lehetett, ebben az erős mezőnyben. Nem a legfiatalabb indulók közé tartozunk, de szépen helytálltunk. Ez a mostani egy négyállomásos verseny egyike volt, azt tervezzük, hogy a többire is nevezni fogunk – értékelt Strezeniczki Gyula, aki komoly teremröplabdás múlttal rendelkezik és a mostani versengés legtapasztaltabbjának számított.

döntős férfiak

A bajnokság a férfiaknál végül két szerb csapat végjátékával zárult, amelyben a Zakič Milovič duó győzedelmeskedett. A nőknél drámai csatában a magyar Tóth Borszéki Krcelic páros lett az első. És bár értékes nyereményekért is zajlottak a csaták, feltehetően a sport öröme és izgalma jelentette a legnagyobb jutalmat a résztvevőknek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest