A tavalyi évhez hasonlóan, június utolsó hetében egy hetes alkotótábor várja azokat a földeáki általános iskolásokat, akik kedvet éreznek a hagyományos és újszerű kézműves technikák elsajátításához.

Oláh Nóra – Makó/Földeák

Június 27-én indul a kézműves tábor a földeáki Művelődési Ház „piros” termében, amely július 1-én ér véget. Minden nap 8 és 12:30 óráig zajlanak a foglalkozások és alkalmanként más-más technikákat tanulhatnak meg és gyakorolhatnak a gyerekek.

P1280195

Hétfőn a natúr és színes gyapjú, valamint a szappan „főszereplésével” nemez-gyöngysort, nemezvirágot és telefontokot készíthetnek a táborosok. Kedden színes jegyzettömb-tartókat, ceruzatartó dobozokat alkothatnak, szerdán pedig papírszövéssel hoznak létre különböző ajándéktárgyakat.

Csütörtökön üvegfestéssel díszíthetnek mécsestartókat, kis vázákat, illetve megtanulnak üvegfesték és vékony rézdrót segítségével térbeli virágokat hajtogatni. A pénteki záró alkalomra marad a drótszobrászat műhelytitkainak ellesése: az aznapi munka fő darabjai a drótból csavart, gyöngyökkel felékesített fák.

P1280191

Az előző év ugyancsak öt munkanapon át tartó alkotótáborához hasonlóan az elkészített műveket mindenki hazaviheti és megajándékozhatja vele szeretteit. A tervek között szerepel egy későbbi alkalommal megvalósuló közös kiállítás is, melyen az itteni darabokat lehet megnézni.

Képeinket Szabó Ilona készítette a tavalyi tábor során.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest