Az újjászervezésének 35. évfordulóját ünneplő Maros Táncegyüttes jubileumi gálát rendezett a Hagymaház szabadtéri színpadán. Az egykori táncosok és zenészek produkcióit is megtekinthette a közönség.

Albert Barbara – Makó

A legfiatalabbaktól kezdve a legidősebbekig senki sem hiányzott a színpadról szombat este. Mintegy 160 jelenlegi és 30 egykori táncos szórakoztatta a közönséget az est folyamán.

– A régi zenészeink egyaránt fellépnek, akik a 35 év alatt megfordultak nálunk. Nagyon lelkes a társaság, szeretnek együtt gyakorolni. Össze szoktam vonni két csoportot, mert akkor látványosabb egy produkció. A legkisebbek elsősök, de előfordul egy-két óvodás is, a legidősebb pedig 70 éves. Remélem, tapsolni fog a közönség, mert ezzel köszönik meg a munkánkat és jelzik, hogy tetszik, amit csinálunk – mondta Tóthné Döme Mária művészeti vezető.

A Maros Táncegyüttes jelenlegi 9 csoportja: Aprók, Margaréta, Mákvirágok, Pántlika, Boglárka, Pipacs-Boróka, MÖTYKE, MÖTYKE-ttő és a felnőtt Maros is bemutatkozott.

DSC09516

– Azért szeretek táncolni, mert egy jó közösség alakult ki az évek során. A Pántlika-Boglárka csoportokkal bodrogközi táncokat adunk elő – árulta el Mészáros Nóra néptáncos.

A kalocsai, a somogyi és a szatmári tánc sem hiányzott a programból. Az egykori táncosok többek közt mezőségi, kalotaszegi és rábaközi lépéseket is felelevenítettek.

DSC09504

– Egyszerűen nagyon szeretek táncolni. A Margaréta-Mákvirágok „Hátra ne nézz….” címmel ad elő produkciót – számolt be Horváth Levente, a Maros Táncegyüttes egyik növendéke.

Kiváló hangulatban telt el a gála,  vastapssal jutalmazta a közönség a táncosok rendületlen munkáját.

A gálán készült képek az alábbi fotóból nyílnak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest