A legutolsó fellépéséről kizárólag a makohirado.hu tudósított. A Metalstrom a Kemencés és Hagymás Grillfesztiválon adott búcsúkoncertje volt az utolsó hazai buli. Viszont adtak még egy koncertet szombaton a határon túl.

Major Zsuzsanna- Pécska

A makói Metalstrom feloszlott. Az ismert rock és metál számokat játszó banda azonban Romániában tartott még egy bulit. A fiúk a pécskai IV. Magyar Napokon léptek fel szombaton este. Elkészült az utolsó videó is.

https://youtu.be/BSoeXvNB85I

A pécskaiak együtt énekelték a számokat a zenekarral. Bár a meleg elől még estefelé is többen a hűvösbe húzódtak, a keménymag ott táncolt a színpad előtt.

A város 20-22 százaléka magyar, ezért a helyi RMDSZ és több civil szervezet, közöttük a Makón és Csanádpalotán többször szereplő Búzavirág Néptánccsoport Egyesületének összefogásával életre hívták a Magyar Napokat három éve. Ahogy a szervezők elmondták, először csak kis rendezvény volt, de tavaly már akkora volt az érdeklődés, hogy a város piacterén állítottak színpadot és oda pakoltak ki az árusok, a finom falatokat kínáló vendéglátó egységek és légvárasok.

image

Szürke, illatos füsttel vitte messze a szél a mics illatát, ami faszénen sütött fűszeres, kolbászformájú hús. Készült főtt kukorica és kürtős kalács is. A kétnapos rendezvényen szinte csak magyar szót hallani. A fellépők is magyarok. Vasárnap néptáncgálát rendeznek, ahol a csanádpalotai táncosok is fellépnek, illetve este tűzugrás is lesz. Pécska 60 kilométerre van Makótól, magyarországi testvérvárosa Battonya.

Galériánk:

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest