Színes

Színes volt a Máltai családi napja

A József Attila Városi Múzeum skanzenjében várta az érdeklődőket a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Makói Csoportja az ötödik családi napjára. A rendezvényen különböző előadások, fellépések, bemutatók, vetélkedő és kézműveskedés is volt.

Gajáta Fanni – Makó

Egész délutános családi programmal várta az érdeklődőket a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Makói Csoportja. Az érdekes előadások és vetélkedők mellett kutyás bemutató is volt, illetve a Kelly Táncstúdió és a Szeged Linedance Klub is fellépett.

– A Máltai Szeretetszolgálat mindig is fontosnak tartja a családot. Bár ezt a társadalom legkisebb egységének mondják, azonban ez sokkal többet jelent annál.  A mai világban tartani kell a kapcsolatokat – véli Kómár Mátyás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Makói Csoportjának vezetője. – Ez a családi nap egy olyan lehetőség, ahol együtt lehet a család apraja nagyja és jól érezze magát.

DSC_5371

A színes programok nagy sikert arattak. Molli, a Dolgos Dog Segítőkutya Kiképző Alapítvány ebe alig tudott pihenni: a kicsik és a nagyok is megsimogatták a kutyust. A hároméves szuka szívesen bemutatta tudását, azonban a nagy melegben ő is főleg az árnyékot kereste.

– Molli egy személyi segítő kutya, jelenleg látássegítő funkciót tölt be – tudtuk meg Kádár Gabriellától, aki segítőkutya kiképzőnek tanult. A hölgy szereti ezt a munkáját, ahol a négylábúakkal foglalkozhatnak. A hároméves retrieverhez később Kiwi is csatlakozott. – Mindkét kutyussal versenyzünk, illetve agility és paraagility oktatásokat is vállalunk. Ez egy ügyességi feladatokon alapuló játékos dolog az ebbel és frizbini is szoktunk – tette hozzá Gabriella.

DSC_5388

A kutyás bemutató mellett Biró István görög-katolikus parochus a család gondolatától osztotta meg gondolatait az érdeklődőkkel. Rozsnyai János mesekuckójában Farkas Lucával beszélt. Az orosházi Mikka-Makka Bábszínház is fellépett. A kézműveskedés mellett pedig kulturális vetélkedőn is részt vehettek a bátrabbak. Többen a mézeskalács készítésre és Libor Mária által készített házi cipóra is lecsaptak.

Alábbi képünkből egy galéria nyílik!

navigate_before
navigate_next