Galéria Makó Sport

20 sportág a Mozgás Éjszakáján – videóval

A Makói Kistérség Egészségfejlesztő Iroda második alkalommal rendezte meg a Mozgás Éjszakáját Makón. Az érdeklődők 11 helyszínen mintegy 20 sportágat próbálhattak ki.

Albert Barbara – Makó

A Mozgás Éjszakája tavaly nagy sikert aratott, ezért idén ismét megszervezték. Bár országosan nem hirdették meg, Makón mégis úgy döntöttek, hogy megrendezik.

– 11 helyszínen 20 sportág várja az érdeklődőket. A mozgás és a részvétel a legfontosabb ennek ellenére minden regisztráló kap egy pólót. Nagyon sok sportprogramot szervezünk Makón. A Kihívás Napján városunk lett kategóriájában a legsportosabb település. A Richter Egészségváros rendezvényen az 50 eddigi helyszínből Makó a 10. , tehát az itt élők tesznek az egészségük érdekében. A nyár folyamán kajaktúrát, kerékpártúrákat szervezünk, sportágválasztót tartunk, illetve aerobikkal kapcsolatos esemény is lesz – mondta Czirbus Gábor alpolgármester.

Az Éjszakai Labdarúgó Villámtornára 13 csapat nevezett. Egyenes kieséses rendszerben dőlt el a bajnoki cím sorsa. Döntetlen esetén tizenegyesek döntöttek a továbbjutásról. Egy mérkőzés 15 percig tartott, mert sok csapat regisztrált.

A városi sportcsarnoknál a Makó Budo Klub taekwon-do bemutatót szervezett.

DSC09228

– Az érdeklődők nemcsak töréstechnikákkal, formagyakorlatokkal találkozhatnak, hanem speciális törésekkel egyaránt, melyek szerintem a leglátványosabbak. A Csanádpalotai Taekwon-do Klub is részt vesz a bemutatón – árulta el Valis Kármen, az egyik taekwon-dos.

Még sok más sportág is várta a lakosokat például: amerikai foci, aerobik, tánc, futás, kerékpározás. A résztvevők a Hagymatikum előtti zenepavilonnál 3-1-2 meridián tornával ismerkedhettek meg.

DSC09276

– A makói 3-1-2 meridián torna két éve a Kihívás Napján jött létre. Egy héten 20-30 percet mozgunk koreográfia alapján. Karbantartjuk a test energiapályáit, és megőrizzük az egészségünket. Mindenkit várunk, aki kedvet kap hozzá. Ingyenes a részvétel, mert számunkra a legfontosabb az egészség – tette hozzá Tilimpás Mária, az egyik klubvezető.

navigate_before
navigate_next