Hírek Makó Színes

Locsolóautón utaztunk Makón – videóra vettük

Ötvenezer liter vizet locsolnak a város főútjain csütörtök óta egy hatalmas narancssárgás Skoda Liazzal. Beültünk a fülkébe és videóra vettük.

Major Zsuzsanna- Makó

Integettek, dudáltak a makói locsolóautónak az emberek pénteken délben. A forró aszfaltot napi ötvenezer liter vízzel hűtik. Másodfokú hőségriasztást adtak ki, ezért locsoljuk a város főbb útvonalait. Naponta kétszer: dél körül és este”- adott tájékoztatást Nagy Nándor az önkormányzati fenntartású kommunális kht. igazgatója.

A hatalmas Skoda Liaz nem mai darab, de mindene jól működik, és ellátja a rá szabott feladatot. Rudas Krisztián vezeti. Mellé ültünk be és készítettük el ezt a videót.

Ilyen a makói locsolóautón utazni:

Közzétette: Makó Híradó – 2016. június 24.

A vizet az autó az elején kettő, a végén egy sugárban szórja. A sofőr figyel az út szélén kerékpározókra. Van, aki kifejezetten élvezi a locsolást. Krisztián azt mesélte, hogy megesett, hogy kocsival álltak a víz alá. Más motorral vagy kerékpárral hajt direkt a sugárba.

A vizet azért locsolják, hogy lehűtsék az aszfaltot és hűvösebb legyen picit a levegő. Egyszerre hatezer liter vizet locsol ki Krisztián, majd újratölti a tartályt. Négyszer fordul egy alkalommal.

 

One Response

Comments are closed.