Makó

Milliós kérdések a pályázati fórumon

2020-ig a különféle pályázati lehetőségekkel nem csupán a kis- és középvállalkozások, hanem gazdálkodók, alapítványok, egyesületek, de még magánszemélyek is élhetnek. Azért, hogy ebből minél több kerüljön a Makó és térségi gazdákhoz fórumot szerveztek csütörtökön délután a Hagymaház előadótermében.

Major Zsuzsanna – Makó

Nem mindegy, mennyi pénz juthat a térségi vállalkozókhoz abból az uniós keretből, amit szétosztanak 2020-ig. A támogatáshoz pályázatok segítségével juthatnak a vállalkozók, a mezőgazdasági, civil és egyéb szektorok résztvevői. A pályázatok kidolgozásában nyújtanak segítséget a Széchényi programirodák országszerte, így Makón is. Az ezzel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat összegezték csütörtökön délután a makói tájékoztató fórumon.

Weszelyné Wéghseő Henriett a makói programiroda tanácsadója elmondta, a legfontosabb céljuk az, hogy az uniós pályázati pénzekből minél több forrás érkezzen a helyiekhez.

DSC_0454

Farkas Éva Erzsébet polgármester ismertette azokat a gazdaságélénkítő programokat, amiket a makói önkormányzat kapcsol a helyi vállalkozások, őstermelők és mezőgazdasági termelők, civilszervezetek megsegítésére.

A fórumon Szalay Tamás, a Tisza és Maros Vidéke Jövőjéért Egyesület projektmenedzsere és Máté Péter, az egyesület pályázati szakértője arról tájékoztatott, hogy több olyan projekt is lesz, ami szintén nagyon hasznos célt szolgál. Van például a szabadidő hasznos eltöltésére irányuló keretük, amit a hozzájuk tartozó 19 település között osztanak ki, de kerékpáros útvonalak kialakítására is jut majd. Abban tudnak segíteni, hogyan érdemes megtervezni egy projektet és milyen kérdésekkel találkozhatnak a pályázók a megvalósítás során.

DSC_0481

A vidékfejlesztési lehetőségekről Benkő Zsolt, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat területi felelőse adott tájékoztatást. Zsán-Klucsó Klaudia és Sarok Krisztián, a Széchenyi programiroda tanácsadói az eszközbeszerzés, kapacitásfejlesztés témakörében, valamint a gyakorlati megközelítésben segítettek a jelenlévőknek.

navigate_before
navigate_next