Hírek Makó Színes

Makói vizuális alkotótáborok találkozója

A SZIGNUM Vizuális táborban filmezést, fotózást tanuló diákok szerdán „munkalátogatáson” vettek részt a Makó és Térsége Ifjúsági Művésztelepen.

Makó Híradó – Makó

Hétfőn kezdődött és egy héten át tart a SZIGNUM Vizuális tábora, amelyben a fotózás és a filmezés alapvető szakmai fortélyait sajátíthatják el a résztvevők, Czibolya Kálmán vezetésével. A technikai bázis adott: a SZIGNUM- beli felszereltség, a professzionális vágóprogram lehetővé teszi a magas szintű alkotótevékenységet.

A foglalkozások egész naposak, azaz reggel 9 órától délután 4-ig tart a műhelymunka. Ez idő alatt áttekintik a fotós alapokat, a kameratechnikát, a filmkészítés és a vágás menetét, sőt még a riportkészítés terén is kipróbálhatják magukat. Ezen kívül megnézhetik a kortársaik korábban készült filmjeit, illetve a saját vizuális munkáikat is közösen kiértékelik.

19

A tábort vezető filmes szakember elárulta, hogy a csoportban ebben az évben 14-en vesznek részt. Közülük többen már korábban is belekóstoltak a filmezésbe, videózásba és fotózásba, hatan viszont először kerültek kameraközelbe. A kis csapatot általános iskolások alkotják, a 3. és 8. osztályos életkor között. Czibolya Kálmán segítője a rutinosnak számító, sőt filmes sikerrel is büszkélkedő Szekeres Saci.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
A vizuális táborbeli gyerekek szerdán igazi „munkalátogatást” tettek: fényképeket, filmrészleteket, sőt riportokat is készítettek a XVI. Makó és Térsége Ifjúsági Művésztelep „főhadiszállásán”, a Bagolyvárban. A művésztelep már a második hetében jár, így jócskán tudott látnivalót szolgáltatni a vendégek kameráinak. A pénteki zárókiállításra készülő festő, grafikus és szobrászkodó, hasonló korú diáktársak hálás alanyoknak bizonyultak, akár az álló- akár a mozgóképekhez, akár pedig a riporteri kérdések terén.

Czibolya Kálmán és Fülöp Bulcsú képei az alábbi galériában:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
navigate_before
navigate_next