Makó Színes

Porték a könyvtárban

Az elmúlt három év portréfotóiból áll össze Bárdos András második kiállítása. A fotós a jövőben ebben szeretne tovább fejlődni. Főképünkön: András kedvenc fotói között.

Gajáta Fanni – Makó

7-8 évvel ezelőtt kezdődött el Bárdos András hobbija, azóta rengeteg táj-, életképet és portrét örökített meg. Szerda délután már második kiállítását nyitotta meg Naszradi András, a József Attila Városi Könyvtárban.

DSC_5121

– A makói képek kicserélődtek portrékra, ugyanis ezekben szeretnék tovább fejlődni – árulta el a hobbifotós. A fényképezés kezdeteibe is beavatott minket András. – Annak idején Kiszomboron, a tavaknál kezdődött el minden, akkoriban még telefonnal kezdtem fotózgatni. Aztán szüleim azt mondták, hogy jó vonalon járok, azonban a minőség rossz, így kaptam egy kisgépet. Amennyire csak lehetett, kihasználtam.

Először tavakkal, utca-, majd épületképekkel próbálkozott András. Később az utca embereit, jelenleg pedig főleg embereket örökít meg. Megtudtuk, leginkább ismerőseit kéri fel egy-egy fotózásra, azonban munkahelyén is többször leszólít olyanokat, akik megtetszenek neki.

DSC_5117

Fejes Nikoletta először szeptemberben állt modellt Andrásnak, azóta több mint ezer képet kattintott róla. A makói hölgyről készült alkotások közül a könyvtárban is több látható.

– Andrással véletlenszerűen találkoztunk a munkahelyén, ott kérdezte meg, hogy lenne kedvem egy fotósorozathoz.  Az első nagyon jól sikerült, ezért úgy döntöttünk, hogy tovább folytatjuk a munkát – mondta Nikoletta. – Kedvenc beállításom nincs, közösen szoktuk eldönteni, hogy milyen képek szülessenek.

navigate_before
navigate_next