A földeákiak 975 ezret, míg a marosleleiek 706 ezret nyertek a Katasztrófavédelem pályázatán. (A képen a Földeáki ÖTE bemutatója.)

MH-Földeák/Maroslele

Az idén a tavalyinál százmillió forinttal több, immáron kereken hatszázmillió forint összértékű támogatást oszthat szét a katasztrófavédelem a Magyarországon működő önkéntes tűzoltó egyesületek között a központi költségvetés fejezeti kezelésű előirányzata terhére. Százmilliót az önkéntes mentőszervezetek kapnak, a fennmaradó félmilliárd forint háromféle módon kerül a tűzoltó egyesületekhez: egyrészt az önállóan beavatkozó egyesületek juthatnak állami támogatáshoz, háromszázötvenhat millió forint értékben a hivatásos tűzoltó-parancsnokságokkal együttműködő egyesületek pályázhatnak, harmadrészt tűzoltógépjárművek átadására ad lehetőséget ez a keret.

A pályázati feltételeket sikeresen teljesítő négyszázkilencvenkét egyesület működési költségekre, tűzoltógépjármű és -technika javítására, felülvizsgálatokra, szakmai tanfolyamokon történő részvételre, pályaalkalmassági-vizsgálatokra, az önállóan beavatkozó egyesületek vezetéstechnikai képzésére, EDR-rádiókra, szertárépítésre és -felújításra, valamint védő- és technikai felszerelésekre nyújtotta be pályázatát.

A nyertesek közt van – a makói járásból – a Földeáki Önkéntes Tűzoltó Egyesület, mely 975 ezer 923 forintot, illetve a Maroslelei Polgárőr és Tűzoltó Egyesület 706 ezer 167 forintot nyert.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest