Makó

Laura kapta az Oros-díjat

Tilimpás Laura, a Kálvin Téri Református Általános Iskola tanulója kapta az Oros Károly Emlékérmet a sokoldalú tevékenységéért. Több éves kiemelkedő teljesítményéért a „Matematika Csillaga” díjjal is kitüntették.

Albert Barbara – Makó

Oros Károly a Kálvin iskolában tanított matematikát, fizikát és informatikát a 2009/10-es tanév végéig. A tanulók nagyon kedvelték a kiváló pedagógust. Halála után az iskola alapította a róla elnevezett díjat. Az elismerést az idén ötödik alkalommal adták át a legsokoldalúbb ballagó diáknak, Tilimpás Laurának.

– Nagy megtiszteltetés, hogy én kaphattam meg az emlékérmet. Nagyon meglepett a tantestület döntése, de hihetetlenül örültem, hogy átvehettem ezt a rangos elismerést – árulta el a kitüntetett.

Laura

A makói lány számos matematika versenyen így például a Curie Matematika Emlékversenyen, a XII. Bonifert Domonkos Nemzetközi Matematikaversenyen is a legjobbak közt szerepelt. A Matekguru Kárpát-medencei Matematika Csapatversenyen első helyezett lett. 5 éves kimagasló eredményeiért a „Matematika Csillaga” díjban részesült.

– Bár úgy érzem, hogy a matematikában vagyok a legerősebb, ennek ellenére sok más tantárgyból is indultam versenyeken. Nyolc éven át kitűnően végeztem – tette hozzá.

Laura az irodalom, a történelem és a természetismeret terén egyaránt kiemelkedően teljesített. A Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyen és a KerekEmese Történelmi, Néprajzi, Természetismereti Vetélkedőn is bizonyította tudását és megnyerte csapattársaival.

Laura1

Pintér Annával, Pásztor Gergővel és Börcsök Pollival indultam a vetélkedőn. A verseny elég komplex volt, hiszen a természettudomány mellett a humán tárgyakból is felkészültnek kellett lennünk. Ráadásul néhány kreatív feladatot is megoldottunk. A jutalmunk egy nyári tábor volt – mesélte a végzős diák.

A kiváló tanuló fontosnak tartja az egészséges életmódot, ezért a sportban is jeleskedett. Az atlétika mellett rendszeresen táncol az Írisz Táncklubban. A Református Iskolák Országos Atlétika Bajnokságán svédváltóban 2., távolugrásban 4. és 100 méteres síkfutásban pedig 5. helyezést ért el.

– Ősszel szeretnék nyelvvizsgázni, ezért sokat gyakorolok, és jelenleg főleg erre koncentrálok a pihenés mellett. Szeptembertől a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium matematika-fizika tagozatán folytatom tanulmányaimat – számolt be Laura.