Makó Színes

Sipos Márk az idei Gyémánthíd-díjas

290 alsós jó tanulót és 14 jó sportolót tüntettek ki kedd délután a Hagymaház szabadtéri színpadán. A diákok az ismerő oklevelek mellett könyvutalványt és sportutalványt is kaptak. A Gyémánthíd-díj is gazdára talált.

Gajáta Fanni – Makó

A tanév végezetével a makói önkormányzat összesen 304 alsós – ebből 290 jó tanuló és 14 jó sportoló – diákot tüntetett ki. A díjazottak nem csak oklevelet kaptak, hiszen a jó tanulókat könyvvásárlói, míg a jó sportolókat sportszer vásárlási utalvánnyal lepték meg. Akik mindkettőben élen jártak, azok mindkét utalványban részesültek.

DSC_4984

Az első osztályos Szabó Hanna Panna a SZIGNUM első osztályos tanulója és jó tanulói elismerést kapott. A 8 éves kislány családjával érkezett.

– Szeretem a hittan órákat, de mellette szívesen olvasok és rajzolok is. Szeretek sportolni is, legszívesebben futok – árulta el Hanna.

DSC_4974

A 2005-ben alapított Gyémánthíd-díjat is kiosztották. Minden évben egy olyan makói 8. osztályos tanulónak adják, aki rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesül, hátrányos környezetből érkezett. Idén a bartókos Sipos Márk vehette át. Márk 8 éve játszik ütős hangszeren és a jövőben is ezzel szeretne foglalkozni.

DSC_4988

 

– Középső csoportosként megtetszett a dobolás, ezért választottam az ütős hangszert – árulta el Márk. – Jövőre a szegedi Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskolába fogok járni ütős tanszakon.

Márk egy laptopot és egyéves internetelőfizetést vehetett át Farkas Éva Erzsébet polgármestertől.

navigate_before
navigate_next