Makó Sport

Minőségi a munka a VargaBalett Táncműhelyben

A VargaBalett Táncműhely számos első helyezéssel, arany és kiemelt arany kitüntetéssel büszkélkedhet, az egyesületben minőségi munka folyik.

 Albert Barbara – Makó

 A VargaBalett Makón, Szegeden és Hódmezővásárhelyen is várja a tánc iránt érdeklődőket. A táncműhelyben mintegy 180-an balettoznak. Boros Boglárka, Kubát Réka, Prágai Maja táncos szakirányú középiskolában folytatják tanulmányaikat.

– Az elsődleges szempontunk a nevelés. A versenyek, fesztiválok, fellépések egyik lényege, hogy a táncosaink összetudják hasonlítani magukat más balettosokkal. A legfontosabb, a növendékeink úgy jöjjenek le a színpadról, hogy jól érezték magukat, boldogok. Sajnos kevés fiú jár az órákra, de nagyon lelkesek – mesélte Varga József, a VargaBalett Táncműhely elnöke és egyik oktatója.

A táncműhely első nyári eseménye a Balerina tábor június 20-tól 24-ig. Kis óvodások (3 éves kortól) ismerkedhetnek meg a balett rejtelmeivel és sajátíthatják el a tánc alapjait játékos formában a Kálvin iskolában. László Lívia és Szalai Alexa Rita, a Szegedi Nemzeti Színház táncművészei, illetve Szabó Boglárka óvodapedagógus foglalkoznak a gyerekekkel.

Szalai Alexa Rita és László Lívia oktatóink fantasztikus munkát végeznek. Jól dolgoznak és sok energiával elértük, hogy olyan művészeket hívhatunk a táborokba, akik szintén minőségi munkát végeznek – tette hozzá a Nívó-díjas táncpedagógus.

A IV. Kocsis György Színjátszótábort augusztus 1-től 6-ig rendezik meg Makón. A vendégoktatók: Szilágyi Annamária, a Szegedi Nemzeti Színház színművésze és Tege Antal, a Békéscsabai Jókai Színház színművésze lesznek.

VargaBalett

– Idén három korcsoportot is megcéloztunk: az általános iskola alsó és felső tagozatosait, valamint a középiskolásokat egyaránt várjuk a táborba. Igyekszünk, hogy minél sokrétűbb legyen, hiszen az egyes korosztályok érdeklődési köre különböző. A színjátszó tábor Kocsis György nevét viseli, aki egy híres makói színművész volt, de sajnos már elhunyt. Az édesanyja támogatja a munkánkat – mondta a táncművész.

A VargaBalett harmadik alkalommal szervezi meg augusztus 8-tól 12-ig az Intenzív Tánckurzust. Az egyesület 80-90 fő részvételére számít és négy helyszínen szinkronban fognak zajlani az órák.

– A szakmánk legjobbjait igyekeztem megkérni, hogy oktassanak a tánckurzuson. László Lívia táncművész képességfejlesztést, Czár Gergely, a Szegedi Kortárs Balett táncművésze kortárs tréninget, Horváth M. Gergő a Szegedi Kortárs Balett táncművésze kortárs táncot, Nemes Roland, Vaszy Viktor-díjas művész modern színpadi táncot, én pedig klasszikus balett tréninget tartok majd – számolt be Varga József.