Kétnapos rendezvénysorozattá nőtte ki magát a Múzeumok Éjszakája Makón. Pénteken a művészeten lesz a hangsúly, szombaton családi nappal és különleges kiállításokkal, beszélgetésekkel várják a vendégeket a múzeumba.

MH – Makó

Január óta készül a József Attila Városi Múzeum a Múzeum Éjszakájára. Ahogy már írtuk, a múzeum külső és belső megújuláson esett túl, így a vendégeket friss környezet várja. Idén sok különleges programmal várják az érdeklődőket a Megyeház utca 4. szám alatt.

– Ebben az évben nem egy, hanem kétnapos lesz a programsorozatunk. Már pénteken elkezdődik a rendezvény – tudtuk meg Szikszai Zsuzsanna igazgatótól. Délelőtt a Makó és Térsége Ifjúsági Művésztelep záró kiállításával kezdődik a Múzeumok Éjszakája. Délután a Makói Grafikai Művésztelep egykori résztvevői gyűlnek össze a Hagymaház pódiumtermében, ahol rögtönzött osztálytalálkozót tartanak. – A grafikai művésztelepről egy kiadvány is készült Képtaktikák címmel Tóth Árpád és Üveges Krisztina jóvoltából.

DSC_4307

Idén a makói származású Kocsis Imre alkotásai köré épül fel. A hozzá köthető kulcslyuk motívum többször előbukkan a programsorozat alatt. A tavaly elhunyt Munkácsy-díjas művész alkotásaiból emlék kiállítást is szerveznek. A tárlaton a család által felajánlott magánképek és a lepkék is helyet kapnak majd.

Szombaton a Máltai Szeretetszolgálat Makói Csoportja is csatlakozik a programsorozathoz: 13 órától egészen 17 óráig vetélkedőkkel, kézműves sarokkal, bemutatókkal és előadásokkal várják az érdeklődőket a múzeum skanzenjében.

A múzeumban a Forgatós Táncegyüttes is fellép, illetve táncház is lesz. Sötétedéskor Szent Iván-éji tűzugrást és lámpás tárlatvezetést is tartanak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest