Makó Sport

Ausztriában jártak az utánpótlás csapatok

Szép eredményekkel zártak a makói labdarúgó utánpótlás csapatok a United World Games-en, amelyet Klagenfurtban rendeztek meg.

Gajáta Fanni – Makó

Második alkalommal kapott meghívást a Makói Utánpótlás Football Club U9-es, U10-es és U11-es csapata a United World Games-re, amelyet idén az osztrák Klagenfurtban rendeztek meg. A makói korosztályok jól szerepeltek a játékokon: 16 meccsből 12-t megnyertek, 2-t elveszítettek és 1 döntetlent játszottak.

– A résztvevő országok közül olasz, román, osztrák és cseh csapattal is összekerültünk, az egyik kuriózum az volt, amikor egy kenyai csapat volt az U11-esek ellenfele – mondta Gyömbér Péter, a MUFC elnöke. Két utánpótlás csapat két 3. és egy 5. helyezéssel tért vissza. Az elnök kiemelte, a makói csapatok valamennyien dicséretet kaptak sportszerű és látványos játékért.

DSC_4960

– Az U11-es 20 csapatból az ötödikek, az U10-es 15 csapatból a harmadikak lettek. Ők voltak azok, akik büntetőkkel nem jutottak a döntőbe. Az U9-esek először vettek részt ilyen versenyen és 6 csapatból a harmadikok lettek.

Az utánpótlás csapatokban több lány is szerepel, azonban Balázs Evelin volt az egyedüli, aki a csapattal Klagenfurtba utazott. A 9 éves kislány 4 éve jár focizni.

Evelin (balról az első) is a fiúkkal edz.

– Hallottam, hogy a MUFC-nál jó, és szerettem volna kipróbálni – árulta el a kislány. Elmondása szerint a fiúkkal nagyon jó játszatni.  Bár maga nem dicsekedett vele, azonban a MUFC elnökétől megtudtuk: Evelin egy bronzéremmel térhetett haza.

Tekintsék meg az utánpótlás csapat edzésén készült képeinket!

navigate_before
navigate_next