Makó Színes

Zongorabolygóra invitálnak a Bartókosok

A Hagymatikum Gyógyfürdő aulájában állították ki a Bartók iskola 4. z osztályának alkotásait. A művek Szentpéteri Csilla zongorajátékára készültek.

Gajáta Fanni – Makó

Már második éve dolgoznak együtt Szentpéteri Csillával a Bartók iskola diákjai. A most 4. osztályosok a zongoraművésznő saját szerzeményeit és átdolgozásait vetítették a rajzlapra. Hétfőn délután két év munkáiból nyílt kiállítás a Hagymatikum Gyógyfürdő aulájában.

– 29 gyermek rajzait, nagyon sokféle technikával készült alkotásait állítottuk ki . Vannak egyéni és csoportos munkák, de vannak olyanok is, amelyet egy egész osztálynak kellett megalkotnia. A legnépszerűbbek a csoportos munkák, illetve a zsírkrétával készült rajzok állnak a legközelebb a diákokhoz – tudtuk meg Nadobán Zsuzsanna tanítónő.

DSC_4917

A gyerekek nagyon élvezik a közös munkát Szentpéteri Csillával, sokuknak a példaképévé is vált a makói zongoraművésznő. Ahogy Nadobán Zsuzsanna fogalmazott, a művésznő jó példaként szolgál arra, hogy a kemény munka meghozza a várva várt gyümölcsöt és sikert.

A kiállítás a „Tűz, víz, föld, levegő találkozása egy különleges Zongorabolygón” címet kapta, ahol a négy őselem által ihletet képeket állították ki a Hagymatikumban.

– Én a Láva, a Sirokkó és a Vihar témájában rajzoltam, mivel ezek a kedvenc számaim Csilla nénitől – árulta el Tóth-Kása Klaudia Zita. A 11 éves kislány nem csak rajzol és fest, hanem tánc- és zongoraórákra is jár. Elmondta, legjobban az utóbbihoz húz a szíve. – A szüleim szerint nagyon ügyes vagyok, és minden döntésemben támogatnak.

DSC_4937

A megnyitón mondott köszöntőjében  Czirbus Gábor  alpolgármester kiemelte, számára az a megkapó és felfoghatatlanul egyedi, hogy a gyerekek egyszerre tudják megmutatni az álmokat és a valóságokat a képeiken.

Tekintsék meg a megnyitón készült képeinket!

navigate_before
navigate_next